A murit bebelușul de doar 720 de grame, născut ieri, la Botoșani. Medicii au reușit să-l țină în viață doar o zi

Deznodământ trist pentru bebelușul născut la Maternitatea din Botoșani

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Deznodământ trist pentru bebelușul născut la Maternitatea din Botoșani, care s-a născut prematur, la doar 24 de săptămâni. Copilul a fost transferat la Maternitatea din Suceava, însă medicii nu au reușit să-l țină în viață decât o zi. Bebelușul născut prematur a fost o premieră în România, având mânuța atât de mică încât se putea compara cu grosimea degetuui unui adult.

Tot mai mulți bebeluși morți, din cauza sarcinilor nemonitorizate de medici

Disperați de numărul foarte mare de gravide care ajung la Maternitate să nască fără a avea sarcinile monitorizate de medici, i-a făcut pe ce de la Ministerul Sănătății ia în calcul decontarea transportului acestora pentru efectuarea analizelor biologice și examenelor clinice complementare, în vederea urmăririi corecte a sarcinii. Măsura ar urma să fie pusă în aplicare din toamna acestui an, iar printre persoanele beneficiare se numără femeile aparținând minorităților rome, femei șomere, tinere beneficiare ale venitului minim garantat, beneficiare de sprijin pentru întreținerea familiei, femei care au în întreținere copii cu dizabilități.
Potrivit medicilor specialiști de la Maternitatea Botoșani, există foarte multe cazuri în care femeile însărcinate vin la medic doar în momentul în care nasc, astfel că riscul unor naşteri cu probleme sau de copii prematuri creşte foarte mult.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate