A nins în România în prima zi de toamnă! Temperaturile au scăzut până la -3 grade Celsius VIDEO

A nins în România în prima zi de toamnă! Temperaturile scăzute au adus prima ninsoare la munte.

Autor: Elena Popescu

In articol:

A nins în România în prima zi de toamnă! Temperaturile au scăzut până la -3 grade Celsius.

Primii fulgi de nea au căzut la 2.500 de metri altitudine în zona vârfului Coştila din Bucegi.

A nins în România în prima zi de toamnă!

A nins în România în prima zi de toamnă. Primii fulgi de nea au căzut la 2.500 de metri altitudine în zona vârfului Coştila din masivul Bucegi.

Citeste si: Prognoza METEO ANM, azi, 2 septembrie 2021. Vezi cum va fi vremea în București, dar și în alte regiuni din România

Fenomenul meteorologic a durat un sfert de oră, însă turiștii aflați în zonă au reușit să surprindă momentul realizând clipuri video.

Potrivit meteorologilor, astfel de episoade sunt normale pentru această perioadă. Temperaturile scăzute pot aduce ninsori în zonele înalte.

Ieri, s-au înregistrat -3 grade Celsius la Vârful Omu, -1 grad în Munţii Tarcu, 0 grade la Bâlea şi în Călimani.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Cea mai scăzută temperatură a lunii septembrie, înregistrată în anul 1935

Cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat la staţia Vf. Omu în data de 28 septembrie 1935, atunci când termometrul a arătat -15 grade Celsius.

Citeste si: Cum va fi vremea în Septembrie 2021? Toamna debutează cu temperaturi scăzute și ploi

În București, temperatura minimă absolută a primei luni de toamnă a fost de -3,1 grade Celsius şi a fost înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Băneasa, în 30 septembrie 1977.

În aceeaşi zi s-a înregistrat şi minima absolută la staţia Bucureşti-Afumaţi, respectiv -2,4 grade. La staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, minima absolută a luni este de -1,6 grade şi a fost consemnată în 28 septembrie 1906.

Cele mai multe minime absolute au fost înregistrate în anul 1977, în zilele de 29 şi 30 septembrie, la 109 staţii meteorologice. Şi anul 1970 a fost caracterizat de o lună septembrie foarte rece, înregistrându-se minime absolute la 44 staţii meteorologice, în zilele de 29 şi 30 septembrie. Alţi ani cu luni septembrie foarte reci au fost: 1971, 1972, 1978, 1996, 1997, potrivit  hotnews.ro.

A nins în prima zi de toamnă!
A nins în prima zi de toamnă![Sursa foto: MediaFax Foto]

Cum va fi vremea în Septembrie 2021?

Valorile termice vor fi mai scăzute în această săptămână decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile vor fi mai scăzute în regiunile intracarpatice, potrivit estimărilor meteorologice emise pentru intervalul 30 august- 27 septembrie 2021 de către ECMWF- Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în săptămâna 6- 13 septembrie 2021, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 13- 20 septembrie, estimările arată temperaturi medii ale aerului, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României şi un regim pluviometric apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În ultima săptămână a lunii septembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii vor fi, de asemenea, apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, potrivit  ANM.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza METEO ANM, azi, 2 septembrie 2021. Vezi cum va fi vremea în București, dar și în alte regiuni din România

Cum va fi vremea în Septembrie 2021? Toamna debutează cu temperaturi scăzute și ploi

”Cod roșu pentru umanitate”. Raport ONU: Omenirea va asista la fenomene meteo extreme fără precedent în istorie

Veștile sunt bune! Acești nativi vor avea parte de surprize

Se rupe noul Guvern PSD - PNL! Marcel Ciolacu a făcut mutarea zilei: Îi urez succes

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să înțeleagă. Situația este dificilă”

EXCLUSIV | Amintire genială a lui Rică Răducanu: „Șprițul era repriza a treia”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies