WowNews logo WOWnews
Stories
A venit sezonul inghetatei! Fa-ti una de vanilie, delicioasa, chiar la tine acasa!

Stiri

A venit sezonul inghetatei! Fa-ti una de vanilie, delicioasa, chiar la tine acasa!

Inghetata este cel mai indragit desert pe tot mapamondul.

 

Timp de pregatire: 00:10 ore

Timp de gatire: 00:15 ore

Timp Total: 02:40 ore

Numar portii: 6 portii

Grad de dificultate: usor

Ingrediente: 

2 galbenusuri

2 oua intregi

1 praf de sare

400 de ml. de lapte

400 de grame de smantana pentru frisca

2 pastai de vanilie naturala

8-10 linguri de zahar (dupa gust)

Preparare Inghetata de vanilie:

1. Pastaile de vanilie se cresteaza pe lungime si se razuiesc cu varful cutitului semintele. Semintele de vanilie impreuna cu pastaile se pun intr-o craticioara impreuna cu laptele. Se incalzeste laptele pe foc pana cand prinde pojghita la suprafata si e pe punctul de a da in clocot. Se trage craticioara de pe foc si se acopera cu capacul. Se lasa in repaus timp de 30 de minute dupa care se indeparteaza pastaile de vanilie (se poate si strecura laptele pentru a indeparta semintele de vanilie, ceea ce eu fac uneori, altfel ai mei imi reproseaza ca fac „inghetata cu furnici”).

2. In timpul de repaus al laptelui cu vanilie, intr-un castron incapator se bat ouale si galbenusurile cu praful de sare si cu tot zaharul pana cand se formeaza o crema consistenta.

3. Laptele strecurat se toarna inapoi in craticioara si se infierbanta pe foc pana ce incepe sa dea in clocote mici.
Se toarna laptele fierbinte deasupra cremei de oua, putin cate putin si batand constant, pana cand se incorporeaza complet. Se transfera crema de lapte si oua intr-o cratita si se pune pe foc mic, amestecand constant, pana cand se ingroasa atat cat sa imbrace lingura cu care se amesteca.

                            Citeste continuarea pe pagina urmatoare