Accesul la Târgul de Crăciun din Piața Universității nu va fi gratis. Cât costă un bilet?

Primăria Capitalei a anunțat că la cea de a-14-a ediție a Târgului de Crăciun, intrarea se va face contra-cost

Autor: Mihaela Manaila

In articol:

Bucureștenii se vor putea bucura de Târgul de Crăciun organizat în Piața Universității, pe esplanada cu statui, în perioada 26 noiembrie-26 decembrie, a anunțat Primăria Capitalei. Intrarea se va face diferit de anii precedenți, doar pe baza unui bilet și a certificatului verde COVID, care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Evenimentul se va desfășura în condiții pandemice, „iar siguranța vizitatorilor, a expozanților și a personalului rămâne primordială”, s-a menționat în comunicat. Din această cauză, accesul se va face pe baza unui biliet, care suplimenta doar o parte din costurile organizării.

Primăria Capitalei a anunțat că la cea de a-14-a ediție a Târgului de Crăciun, intrarea se va face contra-cost
Anunț oficial, Târgul de Crăciun, 2021[Sursa foto: Facebook]

Biletul de acces se va putea achiziționa online (5 lei), dar și de la casa de bilete din locație (7 lei). Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online vor fi disponibile începând cu data de 12 noiembrie, iar casa de bilete va funcționa încă de la la începutul și pe toată durata evenimentului Bucharest Christmas Market.

Cine va putea să intre la Târgul de Crăciun?

Târgul de Crăciun din anul acesta se va desfășura la 30% din capacitatea spațiului și vor putea intra doar persoanele care prezintă la intrare certificatul verde COVID.

Astfel, persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și cele care se află în se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 vor putea participa cu Certificatului Digital European COVID-19.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Primăria Capitalei a anunțat că la cea de a-14-a ediție a Târgului de Crăciun, intrarea se va face contra-cost
Târgul de Crăciun, București 2019[Sursa foto: Facebook]

Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani sau egală nu sunt obligați să prezinte aceste documente, dar vor trebui să fie însoțiți de o persoană majoră care se află în una dintre situațiile prevăzute mai sus.

Citeste si: Postul Crăciunului 2021. Rugăciunea grabnic ajutătoare și Acatistul Praznicului Nașterii Domnului

Pe toată perioada petrecută în cadrul Târgului de Crăciun, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, exceptați fiind copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

De asemenea, la intrare participanții vor trece printr-un triaj observațional/termoscanare.

Târgul de Crăciun din Piața Universității nu va costa Municipalitatea nimic

„În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, într-o conferință de presă.

Citeste si: Postul Crăciunului 2021. Ce alimente poți consuma în Postul Nașterii Domnului

Urmează să se ia decizia dacă se vor reduce taxele pentru ocuparea domeniului public, valabilă doar acest an, a mai adăugat primarul.

„Este o propunere pe care am făcut-o consilierilor. Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun. Numai că suntem în nişte condiţii pandemice care opresc organizatorii privaţi să aibă prezenţă 100% pe respectivul teren. Şi atunci am propus ca aceste taxe să fie reduse în condiţiile pandemice de azi şi numai până la sfârşitul acestui an”, a spus Nicușor Dan.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies