Acte necesare pentru eliberarea cazierului judiciar

Care sunt actele necesare pentru eliberarea cazierului judiciar? Ce documente trebuie să depui la ghișeu pentru a primi certificatul de cazier judiciar?

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Cazier judiciar


In articol:

Pentru a obține certificatul de cazier judiciar, trebuie să depui mai multe documente la ghișeu. Persoana care solicită eliberarea cazierului judiciar trebuie să meargă la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar sau, pentru municipiul București, la Secțiile de Poliție 1-26, compartimentul de Relații cu publicul.

Acte necesare pentru eliberarea cazierului judiciar

Iată de ce documente ai nevoie:
-cerere tip completată
-actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, pașaport, cartea de identitate provizorie și certificat de înregistrate a cetățenilor U.E., carte de rezidență, carte de rezidență permanentă, permis de ședere temporară sau permanentă)

Dacă certificatul de cazier judiciar este pentru un minor cu vârsta de până la 14 ani, acesta poate fi solicitat fie de părinte/tutore ori de către un împuternicit al acestora.

Pentru certificatul de cazier judiciar în cazul unui minor cu vârsta de până la 14 ani este nevoie de:
-cerere tip completată
-actul de identitate al părintelui/tutorelui, în copie și original
-certificatul de naștere al minorului, în copie și origina

Dacă certificatul de cazier judiciar se solicită prin împuternicit

Acte necesare:
-cerere tip completată
-act de identitate împuternicit
-copie act identitate titular cazier judiciar
-procură autentificată, original și copie

Certificatul de cazier judiciar se eliberează de regulă pe loc sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, dacă cererile-tip sunt depuse în România.
Dacă cererea este depusă prin misiunile diplomaticce sau oficiile consulare ale României, certificatul de cazier judiciar se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii/

Documentele eliberate sunt valabile timp de 6 luni de la data eliberării și doar în scopul pentru care au fost eliberate, anunță Poliția Română.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate