Actorul Max Von Sydow a murit la vârsta de 90 de ani

Actorul suedez Max von Sydow, cunoscut pentru colaborările cu cineastul Ingmar Bergman, dar şi din filme ca „The Exorcist” şi „Minority Report”, a murit la vârsta de 90 de ani.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Actorul Max Von Sydow a murit la vârsta de 90 de ani
Actorul Max Von Sydow a murit la vârsta de 90 de ani

Max von Sydow a murit pe 8 martie.

Von Sydow a judecat mai întâi teatru sub îndrumarea lui Bergman, apoi a jucat în „The Seventh Seal” (1957). A devenit simbol al peliculelor lui Ingmar Bergman odată cu „Shame” (1968) şi „The Passion of Anna” (1969) şi a avut apoi o carieră prolifică şi la Hollywood.

În America a debutat în rolul Iisul Hristos în „The Greatest Story Ever Told” (1965) al lui George Stevens, după care a jucat în „The Exorcist”, „Hannah and Her Sisters” al lui Woody Allen, în „Dune” al lui David Lynch” şi filme ca „Three Days of the Condor”, „Hawaii”, „Conan the Barbarian” şi „Awakenings”.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Aprimit două nominalizări la Oscar - pentru rolul principal din „Pelle erobreren” (1987), regizat de Bille August, şi pentru rolul secundar din „Extremely Loud & Incredibly Close” (2011), regizat de Stephen Daldry.

Actorul Max Von Sydow a murit la vârsta de 90 de ani
Actorul Max Von Sydow a murit la vârsta de 90 de ani

Cel mai recent, actorul a putut fi văzut în serialul„ Game of Thrones”. El a mai jucat în „Kursk: The Last Mission” (2018) şi „Lego Star Wars: The Force Awakens” (2017). În 2014, a fost distribuit în „Episode VII - The Force Awakens” al lui J.J. Abrams.

A continuat să joace teatru în Suedia, iar pe Broadway a putut fi văzut în două spectacole: în 1977, în „The Night of the Tribades”, şi în 1982, alături de Anne Bancroft, în „Duet for One”.

A fost, în 1973, figura centrală a filmului de succes „The Exorcist”, de William Friedkin, şi a revenit în rol în „Exorcist II: The Heretic” (1977), regizat de John Boorman, informează news.ro.

Din filmografia sa fac parte „Steppenwolf”, „Three Days of the Condor”, „Flash Gordon” şi „Never Say Never Again”.

Von Sydow a fost nominalizat, în 1990, la premiile Emmy pentru rolul din thrillerul „Red King, White Knight” (HBO) şi în 2016, pentru rolul din „Game of Thrones”. De-a lungul carierei, a fost de două ori nominalizat la Globurile de Aur, a primit un trofeu onorific la Cannes, în 2004, şi unul la San Sebastián, în 2006.

Galerie foto 
Citește și:

Staful zilei, marți, 22 septembrie 2020. Berbecii, puși în fața unei decizii dificile

Simona Halep a câștigat tunerul de la Roma! Este cea mai rapidă victorie din cariera româncei

Viorel Stegaru și tatăl lui, audiați de către polițiști, după ce au lovit mai mulți reporteri! Vulpița, implicată și ea în scandal

Cum se votează prin corespondență. Ce trebuie să facă, de fapt, românii din diaspora

Bilanț Covid-19, 21 septembrie! Numărul de cazuri noi cu coronavirus scade

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies