LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Adevărul despre BROCCOLI: când e TOXIC și îți pune în pericol sănătatea

Adevărul despre broccoli: când e toxic pentru organismul uman

Distribuie pe:

Autor: R.L.

broccoli toxic


In articol:

Broccoli este foarte popular și considerat un aliment sănătos, plin de nutrienți. Conține glucide, vitamine și săruri minerale, este sărac în calorii și ajută la detoxifiere. Are totuși și contraindicații.

Broccoli poate fi toxic pentru anumite persoane. Trebuie să te documentezi și să afli dacă te afli în categoria oamenilor cărora broccoli le face rău și să eviți să îl mai consumi.

Adevărul despre broccoli: când este toxic și îți pune în pericol sănătatea

broccoli toxic

Broccoli este o legumă cruciferă cu o mulțime de beneficii. Este, însă, contraindicat unor anumite categorii de persoane. E broccoli toxic?

Dacă ești sub tratament cu medicamente pentru subțierea sângelui, broccoli poate interacționa cu aceste pastile. Această legumă din familia cruciferelor, consumată în cantități mai mari, sporește riscul de accident vascular cerebral.

Dacă mănânci mai mult decât echivalentul a două căni de broccoli pe zi există riscul să faci pietre la rinichi.

Citeste si: Cum recunoști roșiile toxice. Ce trebuie să verifici neapărat înainte să le mănânci

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre cuișoare - De ce sunt adevărate antibiotice. Calități terapeutice

Citeste si: Care sunt legumele și fructele cu cele mai multe pesticide. Lista completă - Incredibil ce e pe primul loc

 

Broccoli și alte legume din familia crucifere, precum varza, conopida, gulia sau varza de Bruxelles, conțin substanțe goitrogene (gușogene), ca tiocianații, care încetinesc activitatea glandei tiroide și scad producția de hormoni tiroidieni. Medicii recomandă ca persoanele care au afecțiuni ale tiroidei să consume cu moderație sau chiar să evite cruciferele.

Citeste si: Adevarul despre soia: este otrava sau aliment? Ce se intampla daca mananci soia

Broccoli blochează absorbția iodului de către glanda tiroidă. Pentru a evita problemele de sănătate, cel mai bine este să îl consumi rar, la un interval de 2-3 luni și atunci în cantități mici. Alte recomandări prevăd ca broccoli să fie gătit la abur, acest proces termic reușind să scadă concentrația de tiocianați. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate