Adevărul despre incendiul de duminică seară din Capitală: nori de fum sau de poluare?

Anunțul făcut de Ministerul Mediului după incendiul din Berceni.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Adevărul despre incendiul de duminică seară din Capitală


In articol:

Un incendiu puternic s-a produs duminică seara, în sudul Capitalei. Incendiul a fost semnalat inclusiv prin aplicația Ro-Alert, iar pagubele au fost nu doar materiale, dar și de natură ecologică.
Două hale din zona Berceni a Capitalei au ars duminică seara, pe o suprafață de 1000 de mp, iar norul de fum a afectat calitatea aerului în mai multe zone din București.

Unde se va resimți aerul poluat după incendiul din Berceni

Ministerul Mediului din România a făcut un anunț important pentru bucureșteni, după ce incendiul s-a produs.

"În legătura cu incendiul puternic declanșat in aceasta după-amiază la două hale din sudul Capitalei, pe o suprafață de 1000 de mp, facem precizarea că, potrivit estimărilor meteorologice, norul de fum din zona Bulevardul Metalurgiei se va deplasa spre zona de vest a Bucureștiului.
La aceasta oră circulația aerului se realizează din sector predominant vestic, iar vântul suflă moderat, cu viteze la rafală de până la 30 - 35 km pe oră.
Precizăm totodată că populația Capitalei nu este sub niciun fel de pericol al expunerii la concentrații ale poluanților peste valorile limita admise.
Reprezentantii Agenției Naționale de Protecție a Mediului București monitorizează compuși precum PM10, PM2,5, NOx, SO2 prin cele 8 stații din Rețeaua Națională de Calitate a Aerului. Deocamdată valorile stațiilor se încadrează în parametrii normali."

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate