Admitere liceu 2021. Cel mai bine cotat liceu din București. Doar elevii cu rezultate mari ajung să studieze aici

Admitere liceu 2021. Cel mai bine cotat liceu din București. Elevii care speră să studieze la acest liceu trebuie să obțină note mari la Evaluarea Națională 2021.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Admitere liceu 2021. De ani de zile este considerat cel mai bun liceu din București. Elevii care vor să studieze la acest liceu trebuie să aibă media de admitere mare.

După ce au fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2021, elevii își pot calcula media de admitere la liceu. Nota obținută la Evaluarea Națională contează 80% din calcului mediei de admitere.

Admitere liceu 2021. Cel mai bine cotat liceu din București

Colegiul Național "Sfântul Sava", cel mai bun liceu din București
Liceul de top din București[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Top licee România 2021. Cele mai bune licee din țară, în funcție de media de admitere

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Cel mai bun liceu, care se află în topul liceelor din București, este Colegiul Național "Sfântul Sava", din București. Ultima elev care a reușit să intre anul trecut la acest liceu a avut media 9,89, iar primul elev a intrat cu 10.

Colegiul Național "Sfântul Sava" are un trecut glorios de peste trei sute de ani.


"Acum mai bine de 325 de ani s-a întemeiat, în București, în chiliile Mănăstirii "Sfântul Sava" pe locul unde astăzi este piața din fața Universității, cea dintâi școală înaltă din Țara Românească. Ctitorul ei a fost Stolnicul Constantin Cantacuzino, învățatul boier care studiase în Italia și care voia să facă și la noi o școală de filosofie, retorică, limbă greacă și latină, studii teologice, în felul academiilor din Apus.

Cu sprijinul domnitorului Șerban Cantacuzino, apoi cu al lui Constantin Brâncoveanu, această școală domnească s-a dezvoltat frumos, devenind un adevărat reper culturat al S-E Europei, în secolul al XVIII-lea. La începutul secolului al XIX-lea școala număra peste 320 de elevi. Aveau aici profesori de o mare ținută intelectuală, atât străini cât și ardeleni.", se arată în descrierea de pe site-ul Colegiului Național "Sfântul Sava".

Citeste si: Top licee din București 2021. Cel mai bun liceu din Capitală. Cu ce medie se intră la liceu

Toți elevii se vor întoarce fizic la școală din septembrie

Liceul de top din București
Elevii, la școală fizic din septembrie[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Cele mai bune licee din București, în funcție de media de admitere. Care sunt în topul preferințelor elevilor din Capitală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că din septembrie toți elevii se vor întoarce fizic la școală. Ministrul a spus că este o declarație optimistă și speră că nu va exista și un al patrulea val de pandemie.

"Este optimistă și nu cred că optimismul poate să facă rău cuiva, cu toții ne dorim să nu avem un al patrulea val. Trendul epidemiologic precum și rata de vaccinare atât în rândul cadrelor didactice, a angajaților din învățământ, cât și în rândul elevilor este bună. Toate aceste lucruri creează premise pentru deschiderea școlii în data de 13 septembrie în condiții de normalitate. Peste 60% angajați din învățământ sunt vaccinați în acest moment. Avem un număr de 10.000 de elevi de 12-15 ani și 117.000 de elevi cu de 16-19 ani care sunt deja vaccinați. Deci, vaccinarea trebuie să meargă bine, trendul epidemiologic din fericire rămâne scăzut și, din aceste condiții, nu sunt motive pentru a nu deschide școlile în condiții de siguranță și normalitate în septembrie 2021.", a declarat Sorin Cîmpeanu potrivit edupedu.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Admitere liceu 2021. Top licee România 2021. Cele mai bune licee din țară, în funcție de media de admitere

Admitere liceu 2021. Top licee din București. Care este cel mai bun liceu din Capitală și cu ce medie se intră la liceu

Admitere liceu 2021. Cele mai bune licee din București, în funcție de media de admitere. Care sunt în topul preferințelor elevilor din Capitală

2022 va fi un an plin de SUCCES pentru tine!

Avem restricții de Sărbători? Raed Arafat a zis clar pentru toată România

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Dezvăluirile care au cutremurat lumea sportului! ”M-am gândit la sinucidere, am avut şi nebunia asta în cap”

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies