Adormirea Maicii Domnului 15 august 2022. Ce se dă de pomană la sărbătoarea închinată Sf. Maria

Adormirea Maicii Domnului 2022. Ce este bine să împarţi celor sărmani pe 15 august 2022.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Adormirea Maicii Domnului 2022. Ce se dă de pomană la sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria, atunci când creștinii merg la biserică, cu pachete pe care le împart celor sărmani.

În fiecare an la data de 15 august, Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului sau urcarea cu trupul la cer a Sfintei Marii.

Adormirea Maicii Domnului 2022. Ce se dă de pomană

Pe 15 august 2022 este sărbătoare mare în România. Creștinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, iar o mulțime de români își aniversează onomastica.

De Sf. Maria Mare se împart struguri și prune din noua recoltă, dar și alte bucate pentru sufletele celor adormiți. Dimineața se duc poamele la biserică și se sfințesc de către preot, iar mai apoi se împart din suflet.

Important de reținut este ca orice împărtiți trebuie să fie sfințit de preot şi să se împartă din suflet, să nu se simtă ca fiind o obligație.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox AUGUST 2022. Vezi când are loc Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului 15 august

Adormirea Maicii Domnului 15 august

[Sursa foto: Shutterstock]

Adormirea Maicii Domnului 2022. Tradiții și superstiții

Ziua de Sfânta Maria Mare este și ziua Marinei, Sfânta Fecioară Maria fiind considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu, bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

La sărbătoarea Sf. Maria Mare nu se lucrează la câmp, nu se coase și nici nu se spală rufe. Sărbătoarea Sântămăriei se ține mai ales pentru sănătate, dar și pentru căsătorie, vindecare, naștere ușoară sau ocrotire de rele, potrivit traditii-superstitii.ro.

O veche superstiție spune că dacă de Sfântă Mărie înfloresc trandafirii, atunci toamna va fi lungă și blândă.

În unele sate din România, oamenii nu aprind focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare. Cine nu respectă tradiția, riscă să se îmbolnăvească sau să le ia foc acareturile.

Tot de Sfânta Maria Mare nu se doarme pe prispa casei și este interzis scăldatul în apele râurilor, fiind spurcate de cerbi.

Ciobanii, în ziua de Sfântă Mărie, își coboară turmele de oi de pe munte, semn că anotimpul călduros este pe sfârșite.

Citeste si: Sfânta Maria 2022. Rugăciune la Adormirii Maicii Domnului, dar și Acatistul Sf. Maria

Adormirea Maicii Domnului 15 august

Adormirea Maicii Domnului 15 august

[Sursa foto: Shutterstock]

Mesaje de La Mulți Ani de Sfânta Marie

 • La mulți ani, Marinaș! Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulți ani de ziua numelui!
 • Să-ți dea Domnul sănătate, judecată înțeleaptă, viață lungă pământească, ce dorești să se-împlinească!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, iți doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Să fii mereu tânăr şi cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți, Marinescu!
 • Zâmbește şi s-aveți parte de toată distracția şi emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie!
 • Cu ocazia zilei Sfintei tale, iți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulți ani!
 • Dragă Marian, de ziua numelui tău iți dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulți bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, iți doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Fie ca începând cu aceasta zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, sa ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
 • Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți!
 • De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate si sa ți se îndeplinească toate dorintele pe care o sa ti le pui. La mulți ani, Maria!
 • Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani!

Citeste si: Pe ce dată este Adormirea Maicii Domnului 2022? Sărbătoarea se mai numește și Sfânta Marie Mare

Adormirea Maicii Domnului 15 august

Adormirea Maicii Domnului 15 august

[Sursa foto: Shutterstock]

Adormirea Maicii Domnului 2022. Cea mai puternică rugăciune  

O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox AUGUST 2022. Pe ce dată este Sfanta Maria Mare

Sfânta Maria 2022. Rugăciune la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care are loc pe 15 august

Pe ce dată este Adormirea Maicii Domnului 2022? Praznicul împărătesc este închinat Fecioarei Maria

Horoscop 6 Octombrie 2022. Berbecii fac față tuturor provocărilor, Leii vor avea unele conflicte cu prietenii sau familia

Camilla L-A PĂRĂSIT pe Regele Charles! Cutremur în Familia Regală

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Prețurile locuințelor ar putea să scadă semnificativ. „Avem o domolire a creșterii la câteva procente an la an”

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies