kanald.ro
Diverse
Află câteva trucuri folositoare pentru tăierea fructelor exotice
Fructele au un rol desosebit de important în dieta noastră zilnică, iar acestea nu ar trebui să lipsească din bucătăria noastră, datorită faptului că sunt foarte aromate și pline de beneficii. În plus, acestea aduc o coloristică impresionantă în preparatele noastre, în sosuri sau în decorarea farfuriilor.
Deși, în România au apărut foarte multe fructe exotice, spre exemplu, mulți dintre români nu le consumă, nu doar datorită faptului că nu le cunosc gustul, dar nici pentru că nu știu cum se curăță.
Multe dintre aceste fructe, au un stil specific de a se curăța sau chiar de a le consuma, astfel că dacă nu ești familiarizat cu aceste trucuri, s-ar putea să pierzi gusturi cu adevărat savuroase.
Înainte de a încerca să feliezi orice fruct, asigură-te că te folosești de un cuțit cu adevărat bun, precum cuțitul bucătarului de pe Maranc.ro iar pentru decojire folosește cuțite speciale pentru această manevră, precum cuțitul de decojire.
Iată câteva exemple de fructe și cum să le tai, în mod corect.
Cum se taie fructul de mango?
Pentru a te bucura pe deplin de gustul delicios al acestui fruct, asigură-te că ai ales unul destul de copt dar ferm. Un fruct prea moale, s-ar putea să nu fie ceea ce îți dorești, deci alege cu grijă.
Mango-ul are la mijloc un sâmbure foarte mare și dur, așadar tăietura va fi în jurul acestui sâmbure. Începe să tai, în jurul sâmburelui, după ce ai identificat parțile mai plane ale fructului și nu cele bombate.
Apoi, cu ajutorul unui cuțit mic, taie pulpa fructului în cubulețe,fără a tăia și coaja și întoace miezul în afara. Se poate consuma ca atare, sau îl poți desprinde de pe coajă cu ajutorul unui cuțit.
Cum se taie kiwi?
Deși suntem obișnuiți să decojim fructul de kiwi, de fapt acesta se taie pe mijloc, cu tot cu coajă iar ulterior, miezul se scoate cu ajutorul unei linguri.
Mișcarea de decojire cu lingura este una circulară. Ulterior, miezul se poate porționa în diferite forme.
Cum se taie ananasul?
Deliciosul ananas are o coajă foarte tare, pe care va trebui să o îndepărtezi cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit sau chiar unul zimțat.
Înainte de a începe să decojești fructul de ananas, taie capetele acestuia, pentru ca fructul să aibă stabilitate pe suprafața de lucru.
Ulterior, începe să tai coaja de jur împrejur și bucură-te de miezul ananasului în orice formă preferi.
Cum se taie pepenele roșu?
Pepenele roșu este unul dintre cele mai iubite fructe în sezonul cald, datorită senzației de răcorire pe care ți-o oferă, în special atunci când a stat câteva ore la frigider.
Indiferent de dimensiunea acestuia, pepenele roșu se taie, în exact același mod.
Cu ajutorul unui cuțit mare, taie penele în 2 bucăți și repeteă procesul cu fiecare jumătate, în alte jumătăți, până când obții dimensiunea dorită a feliilor.
Feliile de pepene se porțioenază, ulterior, cu ajutorul unui cuțit mai mic, cu care vei tăia miezul de coajă, în bucăți mici.