Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect al dublei crime de la Iași, rugat de un apropiat al victimei să meargă la casa unde a avut loc masacrul

Ies noi detalii la iveală în cazul dublei crime de la Iași! Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect, rugat să meargă la casa victimei!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect al dublei crime de la Iași, a fost sunat și rugat de un apropiat al victimei, Youssef Jniyah, să meargă la casa în care locuia acesta, pentru a vedea ce s-a întâmplat, pentru că nu răspundea la telefon. Studentul marocan i-ar fi spus unui martor din dosar că nu vrea să se întoarcă la casa respectivă.

Citeste si: Principalul suspect al crimei din Iași, Ahmed Sami El Bourkadi, ar fi fost umilit de polițiștii care se ocupă de anchetă! „În momentul în care a fost adus la percheziţie”

În seara de 8 decembrie 2021, inculpatul s-a deplasat la locuinţa victimei Jiynah Youssef, unde, aşa cum reiese din declaraţia unor martori, ar fi venit mai mulţi prieteni din anturajul său. Participarea inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi la această petrecere este certă, fiind susținută de o fotografie pe care victima i-a trimis-o unui prieten.

Totuși, judecătorul reţine că, deşi inculpatul a susținut că, la locuința victimelor, au fost mai multe persoane, probele administrate până în acest moment par a susţine că singurul musafir din acea seară a fost el. Inițial, inculpatul i-a spus că ultima dată a văzut victima într-un club.

Deşi i-a spus martorului că ştie unde locuieşte victima, când i s-a solicitat să se deplaseze la locuinţa acesteia pentru a vedea ce s-a întâmplat, a refuzat, pe motiv că nu îşi aminteşte adresa cu precizie. Mai apoi, acesta a susținut că nu vrea să se întoarcă, pentru că acolo ar fi un câine rău de care îi este frică”, au transmis magistrații ieșeni, notează BZI.

Ahmed Sami El Bourkadi

Ahmed Sami El Bourkadi

[Sursa foto: Captură Video]

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Mărturisirea făcută de principalul suspect al dublei crime

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins contestația formulată de Ahmed Sami El Bourkadi, la prelungirea arestării preventive.

Principalul suspect al crimei din Moara de Vânt și-a susținut nevinovăția în fața judecătorilor. Tânărul a mărturisi faptul că a fost prezent la o petrecere, alături de mai multe persoane, în vila din Moara de Vânt. Acesta spune că nu a agresat pe nimeni.

Citeste si: El este al doilea suspect în cazul dublului asasinat de la Iași! A fost văzut în ziua crimei, în timp ce urmărea vila în care locuiau victimele: „Îmbrăcat ca pentru schi, cu gluga în cap”

Apărarea a mers și pe declarațiile făcute de câțiva martori din dosar, oameni care au spus că au văzut pe 8 decembrie 2021 un bărbat înalt pe aleea de la casa victimei. Tot aceștia au dezvăluit că era vorba de un tânăr, care ar fi putut avea chiar şi 1,90 m, fapt ce ar explica provenienţa unor pantofi marca Armani, urmă identificată la locuinţa victimelor.

Ambele victime prezintă secţionarea vertebrei C7, Yousef are o singură leziune la faţă, iar Vanessa are 9, ceea ce denotă intenţia de desfigurare. Nu s-a identificat mobilul acestor crime, iar inculpatul nu avea motiv să facă acest lucru pentru jaf, pentru obţinerea de bunuri. Inculpatul şi familia sa au o situaţie materială foarte bună. Apărarea consideră că organele judiciare greşesc abordând crima în contextul gândirii europene. Apărarea consideră că loviturile aplicate victimelor nu sunt aleatorii, ci specifice crimelor de onoare, cazuri care sunt multiple pe rolul CEDO.

Victima nu avea o viaţă conformă religiei sale, trăia în concubinaj cu o româncă creștină, deşi provenea dintr-o familie tradiționalistă. O martoră precizează că, la locuinţa acestuia, se consumau băuturi alcoolice şi ştia de la Vanesa că acolo se consumau şi substanţe etnobotanice. Potrivit versetului 17:33 din Coran, este interzis să fie ucis cineva, cu excepţia cazului în care cauza este justă, numărul 17 având semnificaţia chemării la dreapta credinţă”, a spus apărarea în fața instanței. Totuși, procurorii nu au fost de acord cu acest aspect.

Ahmed Sami El Bourkadi

Ahmed Sami El Bourkadi

Aceste susţineri, fără un fundament probator, sunt doar speculaţii care nu pot dilua bănuiala rezonabilă că inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi ar putea fi autorul faptelor cercetate”, au precizat anchetatorii, potrivit sursei citate.

Autoritățile au explicat cum după revenirea din data de 8 decembrie 2021, la locuinţa sa, Ahmed Sami El Bourkadi a părăsit, din nou, locuinţa împreună cu iubita sa, Imane El Andraoui, și au mers pe jos spre zona Piaţa Unirii, până la farmacia Ropharma, deschisă non stop. De acolo au luat bandaje, aruncând într-o pubelă de pe traseu hainele cu care s-a întors de la locuinţa victimelor. Totodată, la ajungerea la Aeroportul Iași, el și iubita lui ar fi fost agitați.

Din imaginile anterioare intrării în aeroport, se constată că sunt în stare de tulburare, Imane este agitată, inculpatul o consolează şi o linişteşte. Pe parcursul sejurului la Roma, deși cazaţi la acelaşi hotel, din data de duminică, 12 decembrie 2021, inculpatul se decazează şi merge la alt hotel. Odată cu mutarea la alt hotel, îşi schimbă şi cartela de telefon, se tunde şi îşi rade barba, schimbându-şi fizionomia”, au spus procurorii ieșeni, conform BZI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Idaira Dulce, fetița cu origini marocane adoptată de un cuplu de români: ”Părinţii m-au pupat până m-au albit!”

El este al doilea suspect în cazul dublului asasinat de la Iași! A fost văzut în ziua crimei, în timp ce urmărea vila în care locuiau victimele: „Îmbrăcat ca pentru schi, cu...

Zi importantă azi în dosarul studentului marocan din Iași, acuzat de crimă dublă! Autopsia pisicii găsită în casă ar putea schimba totul

8 zodii își vor îndeplini visul săptămâna următoare. Astrologii au dezvăluit horoscopul săptămânii următoare

Vor semna acordul marți, 28 iunie! Veste bombă în plin război. S-a stabilit totul

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Veste bombă de la Moscova: Maia Sandu este viitorul președinte al României Mari!

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies