Ai luat credit de la bancă? Ce s-a întâmplat cu indicele ROBOR

Vești bune pentru românii care au luat credite. Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,87%. Este cel mai mic nivel la care s-a ajuns din ianuarie, anul trecut. 

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Ai luat credit de la bancă? Ce s-a întâmplat cu indicele ROBOR


In articol:

Potrivit datelor publicate joi de Banca Naţională a României, indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 2,87%, atingând cel mai mic nivel din ianuarie 2019 până în prezent.

Ce s-a întîmplat cu indicele ROBOR la 6 luni

Joi, ROBOR la 3 luni a scăzut de la 2,89% la 2,87%, cel mai mic nivel din 16 ianuarie 2019, când a fost 2,87%. Totodată, ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,04% la 3,01%. Acesta este cel mai mic nivel din 13 iunie 2018, când a fost 3,00%.

Citeste si: Compatibilitate Capricorn. Care sunt zodiile potrivite cu Capricornii

Citeste si: Horoscop bani luna martie. Reușite pe plan financiar pentru anumite zodii

Citeste si: Puterea Dragostei 05 martie. Scandalul dintre Ligi și Philip continuă! Andreea Pirui crede că se vor împăca

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

IRCC va înlocui indicele ROBOR

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Citeste si: Iubita românului diagnosticat cu Coronavirus lucrează la o bancă din Târgu-Jiu

Citeste si: Tudor Gheorghe, acuzat că face propagandă anti-UE, după ce spectacolul lui, „Degeaba 30”, a fost difuzat la televizor. Artistul, aspru criticat: „Să-ţi fie ruşine, canalie talentată!”

Cât era indicele ROBOR la finalul lui 2019

La finalul lunii decembrie, anul trecut, ROBOR 3M a atins un nivel uriaș, ajungând la 3,22%. A fost momentul în care a atins cea mai ridicată valoare din 3 iulie 2019. Şi ROBOR 6M a crescut la 3,27%, cel mai ridicat nivel din 18 iulie 2019.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate