kanald.ro
Stiri
Ai poftit la clatitele pe care le mananca americanii in filme? Uite cateva sfaturi pentru un desert perfect!
Clatitele americane sunt diferite de cele pe care le stim si le pregatim noi.
1. Foloseste o faina cu mai putin gluten, cum este cea pentru patiserie (480)
2. Nu mixa prea mult ingredientele. Amestecarea elibereaza glutenul din faina.
3. In loc de lapte dulce foloste lapte batut pentru a obtine clatite mai pufoase. Asta pentru ca laptele bautut are mai multi acizi care vor actiona mai bine asupra agentilor de crestere (praful de copt) si vor da o textura aerata clatitelor.
4. Aluatul de clatite americane trebuie sa fie mai gros decat cel pentru clatitele obuisnuite.
5. Masoara aluatul pe care il torni in tigaie cu un polonic pentru a obtine clatite egale.
6. Intoarce-le o singura data! Cu cat le perpelesti mai mult cu atat textura lor va fi mai tare
sursa: foodstory.ro