Aimée Iacobescu s-a stins cu o mare durere in suflet! Din cauza saraciei, a apelat la un gest disperat! Insa au fost si voci dure care au acuzat-o!

Distribuie pe:

fara descriereIn ultimii ani de viata, Aimee Iacobescu a trait de pe o zi pe alta, macinata de boala. Ea suferea de cancer si se chinuia sa urmeze un tratament extrem de scump. Din acest motiv, regretata actrita a apelat la un gest disperat, cerand ajutor material.

Jurnalista Monica Andronescu scria intr-un editorial foarte dur despre Aimée Iacobescu:

”O poveste care continuă să facă valuri în presă la acest sfârşit de an a fost cea a actriţei Aimée Iacobescu. Care s-a dus pe la toate televiziunile şi s-a plâns pe unde a putut că nu-i ajunge pensia. Că moare de foame şi că UNITER nu-i dă indemnizaţia de merit, care, pare-se, ar scoate-o din mizerie. N-am să discut aici în nici un caz cum şi de ce se acordă indemnizaţiile de merit. Şi nici dacă doamna Aimée Iacobescu se poate descurca sau nu din suma de 3.500 de lei lunar, cât s-a dovedit că ar avea, totuşi", scria aceasta.

”Aşadar, doamna Aimée Iacobescu, dumneavoastră ieşiţi pe post şi vă plângeţi că 3.500 de lei pe lună sunt bani puţini şi că muriţi de foame. Ce credeţi că gândeşte un actor tânăr – adică la vreo 30 de ani – care nici nu visează să câştige banii ăştia? Un lector universitar are aproximativ 1.700 de lei brut. Repet, brut, nu net! Un actor angajat într-un teatru, în caz că nu ştiaţi, are un salariu de aproximativ 1.000 de lei. 1.000 de lei din care trebuie să-şi plătească cel mai sigur o chirie, o întreţinere, să-şi ia şi ceva de mâncare (opţional...) şi, dacă cumva răceşte, e ghinionul lui... că şi ceaiurile sunt scumpe. Şi dacă - şi mai absurd - i-a dat prin cap să se căsătorească şi să facă un copil, asta e de-a dreptul inconştienţă. Şi totuşi, aceşti oameni trăiesc, doamna Aimée Iacobescu, şi nu i-am văzut ieşind pe post să cerşească nimic”, a continuat aceasta.

Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului National timp de 40 de ani.

Actrita a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea si a devenit apoi preferata regizorului Sergiu Nicolaescu. A ramas in amintirea publicului cu rolul Domnitei Ralu.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate