Alegeri locale 2020! Unde trebuie să votezi și câte buletine de vot trebuie să primești?

Astăzi au loc alegerile locale, iar cetățenii trebuie să cunoască anumite aspecte înainte de a merge la secția de votare.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu


In articol:

Astăzi, 27 septembrie 2020, au loc alegerile locale în țara noastra. Chiar dacă s-a tot vorbit despre vot în ultima perioadă, foarte puține persoane știu unde vor trebui să voteze, dar și câte buletine de vot vor primi la intrarea în secția de votare.

Alegeri locale 2020

Astăzi, 27 septembrie, au loc alegerile locale, în cadrul cărora se vor alege reprezentanții administrațiilor publice pentru următorii patru ani, respectiv consilierii județeni, primarii și președinții de consilii. Tipul acesta de vot poate fi exprimat doar în orașul sau comuna în care cetățeanul își are domiciliul din buletin și numai la secția de votare la care îi este repartizată adresa. Persoanele care încă nu știu unde vor putea vota, pot afla și de aici , introducând doar datele personale. 

Dreptul la vot 

Au dreptul la vot oamenii care au vârsta împlinită de 18 ani, inclusiv acei oameni care împlinesc în această zi vârsta, dar și cetățenii români cărora nu le-a fost interzis prin lege acest drept. În plus, pot vota și persoanele care sunt cetățeni au Uniunii Europene sau care au domiciliul sau reședința în România, oamenii aceștia fiind adăugați pe listele suplimentare disponibile în secțiile de vot.

Alegeri locale 2020
Ștampilă de vot

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Ce a păţit Dan Chișu la câteva ore după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 - bzi.ro

De asemenea, au dreptul de a fi aleși în funcții publice cetățenii români care au vârsta împlinită de 23 de ani și care au domiciliul în localitatea pentru care candidează.

Pentru sectoarelele din București vor putea candida persoane care își au domiciliul în Capitală, indiferent de sectorul de provenineță, conform AEP.

Se poate vota între orele 07:00 și 21:00, ora 21:00 reprezentând ora de închidire. 

Pentru a putea vota, trebui să ai cu tine actul de identitate, indicat ar fi buletinul de identitate sau pașaportul cu datele persoanele. Fiecare cetățean va primi patru buletine de vot, după cum urmează: unul pentru alegerea primarului de sector, unul pentru consiliul local al sectorulu, unul pentru primarul general al municipiului București și unul pentru

Consiliul General al Municipiului București.

Sursă: AEP

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Monica Roșu, prima imagine cu burtica de gravidă! "Ultimele luni au fost ca un vis..."

Florin Salam își va îngropa fratele lângă Fănica, fosta soție care a murit cu 11 ani în urmă!

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Joi 28 Ianuarie 2021: Capricornii și Leii vor fi loviți de noroc

Se dau bani de la stat! Cine va primi 200 de la 1 februarie? Este oficial

Surpriza anului! Cu cine se va căsători Denise Rifai? Este un bărbat celebru

Medicii au inventat virusul mortal dintr-un elan nobil! Istoria secretă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies