Alertă declanșată de OMS. Ce se întâmplă cu COVID-19. Asociere cu maladia Kawasaki

Ultimele informații venite de la vârf despre răspândirea COVID-19 în lume îngrijorează întreaga planetă.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Alertă la OMS. Ce se întâmplă cu COVID-19.Asociere cu maladia Kawasaki
Alertă la OMS. Ce se întâmplă cu COVID-19.Asociere cu maladia Kawasaki


In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat, în cadrul unei conferințe de presă virtuală, că studiază o posibilă legătură între COVID-19 şi maladia Kawasaki.

Sindromul inflamator afectează copiii, o formă similară a acestuia provocând recent primul deces în Franţa, relatează AFP.

„Ipoteze iniţiale indică faptul că acest sindrom ar putea fi legat de COVID -19 (…). Solicităm tuturor clinicienilor din întreaga lume să lucreze cu autorităţile naţionale şi cu OMS pentru a fi în alertă şi a înţelege mai bine acest sindrom care afectează copiii”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unui conferinţe de presă virtuale la Geneva.

„Este crucial să se caracterizeze cu precizie şi urgent acest sindrom clinic, pentru a înţelege cauzalitatea sa şi pentru a descrie protocoalele de tratament”, a adăugat el.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Cazurile sunt rare în lume

OMS şi reţeaua sa globală de clinicieni au dezvoltat o definiţie preliminară. Mai mult, aceștia au pus la dispoziţia medicilor un formular de declaraţie pentru orice caz suspect de Sindrom de răspuns inflamator sistemic (SRIS) pentru a ține sub o evidență strictă evoluția acestui proces.

Cazurile înregistrate în întreaga lume sunt rare şi rolul COVID-19 în dezvoltarea infecţiei rămâne necunoscut, a subliniat Michael Ryan, responsabil pentru programele de urgenţă din cadrul OMS.

„Nu ştim dacă este virusul cel care atacă celulele sau dacă este răspunsul imunitar excesiv” care provoacă inflamaţia, cum este în cazul febrei Ebola, a explicat el.

Boala a intrigat autorităţile sanitare din mai multe ţări în ultimele două săptămâni.

După o alertă iniţială în Regatul Unit, la sfârşitul lunii aprilie, au fost raportate cazuri similare la New York, în Italia sau în Spania. Decesele sunt extrem de rare, un băiat de cinci ani la New York şi un altul de 14 ani la Londra.

Un prim caz fatal a fost anunţat, vineri, în Franţa. Un băiat în vârstă de nouă ani, care avea leziuni cerebrale, a murit la Marsilia (sud), la 8 mai, în urma unui stop cardiac, a declarat pentru AFP profesorul Fabrice Michel, directorul secţiei de reanimare pediatrică de la spitalul La Timone.

Copilul care a murit nu a dezvoltat simptomele COVID-19

Teste serologice au arătat că acest copil ”a venit în contact” cu coronavirusul, dar nu a dezvoltat simptomele COVID -19.

Simptomele sindromului inflamator sunt febră ridicată, dureri abdominale şi tulburări digestive, erupţie cutanată, conjunctivită şi inflamare a cavităţii bucale. Acestea sunt apropiate de simptomele bolii Kawasaki, care afectează copiii şi provoacă inflamarea vaselor de sânge.


Citește și:

Staful zilei, marți, 22 septembrie 2020. Berbecii, puși în fața unei decizii dificile

Simona Halep a câștigat tunerul de la Roma! Este cea mai rapidă victorie din cariera româncei

Viorel Stegaru și tatăl lui, audiați de către polițiști, după ce au lovit mai mulți reporteri! Vulpița, implicată și ea în scandal

Cum se votează prin corespondență. Ce trebuie să facă, de fapt, românii din diaspora

Bilanț Covid-19, 21 septembrie! Numărul de cazuri noi cu coronavirus scade

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies