Alertă în rândul autorităților! A apărut „tulpina românească”, o nouă mutație a COVID-19

O nouă tulpină a coronavirusului îi alertează pe specialiști! Ar fi apărut chiar în România.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Într-o perioadă de un an de zile, pandemia de coronavirus a schimbat vieților tuturor. Virusul ucigaș din China continuă să facă victime în toată lumea. Autoritățile le transmit cetățenilor să respecte în continuare măsurile și restricțiile de protecție împotriva coronavirusului. După noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, o nouă mutație a virusului începe să le ridice semne de întrebare specialiștilor.

O nouă tulpină ar fi apărut în Danemarca, iar specialiștii susțin că ar avea origini chiar în România. Această mutație a virusului este mult mai puternică și ar rezista la medicamente, susțin cercetătorii. Această nouă tulpină se numeşte N439k şi a afectat până acum o bună parte din populaţia Danemarcei.

„Devine evidentă necesitatea realizării de secvenţieri ale căror rezultate să fie comunicate în timp cât mai scurt, pentru declanşarea rapidă a investigaţiei epidemiologice", transmit specialiştii.

Institutul Naţional de Sănătăte Publică trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că teritoriul României se află în pericol. Noua tulpină din Marea Britanie, cât și alte mutații ale virusului, ar putea cuprinde în curând întreg teritoriul României. Ridicarea prematură a restricțiilor ar putea duce la o creștere rapidă a ratelor de incidență și a numerelor de cazuri.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

coronavirus
A apărut „Tulpina românească”, o nouă mutație a virusului COVID-19 [Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila, despre cel mai „negru” scenariu în care s-ar putea afla România

Alexandru Rafila avvorbit despre cele trei scenarii de INS, cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus. Reprezentatul României la OMS suține că România ar trebui să fie pregătită pentru orice răsturnare de situație, în contextul în care o creștere de cazuri ar putea apărea oricând.

Citeste si: Este oficial! În Italia se prelungește lockdown-ul până după Paște

„Cred că trebuie să pregătim de acum terenul pentru acel moment, pentru că dacă nu, vom ajunge în situația în care să avem mai multe vaccinuri la dispoziție și mai puțină lume care dorește să se vaccineze. Este o situație care se înregistrează inclusiv în Israel.

Al doilea element este cel de suportabilitate și continuare a respectării măsurilor sanitare, cât să limităm transmiterea. Limitarea transmiterii înseamnă că oamenii încearcă să păstreze același tip de comportament”, a explicat Alexandru Rafila. Citește mai multe AICI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Marian Godină, reacții adverse după vaccinul administrat în urmă cu doar o zi! Cum se simte polițistul: "Nu am reușit să dorm..."

Reprezentanții HoReCa, îngrijorați! Restaurantele riscă să fie închise începând de luni, în București

3.800 de cadre didactice au fost imunizate în prima zi de vaccinare pentru personalul din învățământ

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Se pregătesc deja pentru următoarea pandemie! Se spune că este doar o chestiune de timp

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies