Alertă în România: Pacientul numărul 17 cu coronavirus este supercontagios! El a îmbolnăvit cele mai multe persoane, într-o manieră rapidă

Din cele 50 de cazuri confirmate până acum, oficial, în întreaga ţară, numărul cel mai mare de infectări este în Capitală. Autorităţile vorbesc despre un pacient considerat ”super-spreader”, adică unul foarte contagios, care îmbolnăveşte multe persoane în jurul lui!

Distribuie pe:

Autor: R.B.

VIDEO | Alertă În România: Pacientul numărul 17 cu coronavirus, supercontagios
VIDEO | Alertă În România: Pacientul numărul 17 cu coronavirus, supercontagios

Persoana dovedită cea mai contagioasă din ţară, până în acest moment, este pacientul cu numărul 17. Bărbatul de 60 de ani, fost comisar-şef, pensionar acum, dar angajat la ADP sector 4, care a călătorit în Israel cu prietena lui, a minţit în declaraţia pe propria răspundere în momentul revenirii la serviciu. A infectat 7 contacţi direcţi şi indirecţi din totalul de 20 cazuri pe Bucureşti, potrivit datelor oferite de Grupul de comunicare strategica.

Citeste si: Coronavirusul rămâne în organism şi cinci săptămâni de la infectare

Primul infectat este chiar fiul bărbatului, angajat al Serviciului Roman de Informatii. Acesta a devenit pacientul 19 pe ţară. Au urmat: nora angajatului ADP, care este gravidă, a 20-a persoană infectată, şi pacientul 21 - Nepotul în vârstă de 3 ani al bărbatului!

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Un moment crucial a fost testarea pozitivă de coronavirus pentru o femeie de 43 de ani, medic la Spitalul Gerota, unde era internat pacientul extrem de contagios, înregistrată ca pacientul 30 la nivel naţional. În urma acestui rezultat, unitatea medicală a fost plasată în carantină.

Citeste si: Sportiv renumit infectat cu CORONAVIRUS - VIDEO

Seria de infectări plecate de la aceeasi persoană a continuat cu: Pacientul 33 - un bărbat de 55 de ani, contact direct cu bărbatul de la Gerota, şi pacientul 38 - femeie din București, tot contact direct. Plus pacientul 48 - care este contact indirect. O măsură extrem de bună au luat autorităţile aici prin faptul că au extins ancheta epidemiologică şi la cercul doi, şi l-au depistat pe cel care a luat coronavirusul de la alte persoane infectate de fostul comisar.

Citeste si: Coronavirus poate recidiva. Cazul unei vedete provoacă fiori la nivel mondial

Președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a declarat că acest caz de la Gerota arată că boala se transmite ușor, iar contactul apropiat favorizează infectarea.


Citește și:

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Care este diferența între vegan și vegetarian

Accident mortal în Dolj! O femeie a fost prinsă între portbagaj şi scaunul din faţă! Totul a fost filmat

Panică la o școală din Vaslui! Părinții au crezut că elevii sunt vaccinați împotriva coronavirusului fără să fie întrebați

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, când visezi furnici

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies