Alertă națională. Cele ȘAPTE puncte pe care orice român trebuie să le știe

Românii sunt avertizați că au apărut noi metode de înșelat. Poliția Română a publicat lista și modalitatea prin care cei naivi sunt păcăliți.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Poliția Română îi avertizează pe români să nu cadă în plasa infractorilor. Și asta pentru că pandemia a provocat apariția unor noi idei pentru infractori de a păcăli oamenii.

Au apărut noi metode de înșelăciune, în plină pandemie de coronavirus, iar polițiștii fac apel către cetățeni să nu îi lase pe străini să intre în locuințele lor, indiferent de motivele invocate.

”Imaginația lor nu are limite – precauția noastră trebuie să fie pe măsură – nu lăsăm străinii în casă, indiferent de pretexte!

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Metoda „Electricitate/gaze/apă”: pretind că sunt reprezentanţi ai companiilor de gaz, apă, electricitate și solicită accesul în locuinţă pentru verificări;
Metoda „Detergentul”: falşi vânzători care bat la uşa victimelor şi oferă produse de curăţenie gratuite sau la preţuri promoţionale;
Metoda „Deratizare”: sub motivul că sunt angajaţii unor firme care oferă servicii de deratizare, încearcă să primească accesul în locuinţă;
Metoda „Străinul”: infractorii motivează că nu sunt din localitate, spun că au o urgenţă medicală (de obicei spun că sunt cetăţeni străini şi vorbesc stricat limba română) şi nu au bani româneşti asupra lor, solicitându-le victimelor să le schimbe sume în valută. Iau banii şi lasă garanţie o geantă, spunând că au valută sau bunuri de valoare și că se vor întoarce;

Metoda „Cerşetorii”: persoane care bat la uşile oamenilor cerşesc sau solicită un pahar cu apă;
Metoda „Comis voiajor”: oferirea spre vânzare, la un preț „minim“, greu de refuzat, de către vânzători ambulanți, a diferitelor produse (veselă, tacâmuri ambalate în cutii intens colorate și cu o reclamă pe măsură). În realitate, se oferă spre vânzare produse de slabă calitate sau contrafăcute la prețuri mari;
Metoda „Strângere de fonduri pentru persoane bolnave”: victimele sunt acostate pe stradă sau contactate direct la domiciliu de persoane străine, care, sub pretextul că adună fonduri pentru diverse culte religioase sau pentru cazuri sociale sau medicale, solicită ajutor bănesc, mizând pe starea emoțională și sensibilitatea victimei, când vine vorba de suferință, boală, neajunsuri și handicap”, se arată în mesajul făcut public pe Facebook.

Restricțiile dispar după 15 iunie. Nu și hoții

Raed Arafat consideră că starea de alertă trebuie să continue și după 15 iunie, însă cu mai puține restricții din partea autorităților.

”Din perspectiva mea, v-am spus că trebuie să continuăm clar cu o modalitate de a putea coordona și a lua anumite măsuri. Acest lucru ni-l permite deocamdată starea de alertă. Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar cu mai puține restricții. Dacă nu va fi starea de alertă, vedem care va fi.

Dacă lăsăm totul și spunem că revenim la situația dinaintea virusului, eu cred că e o greșeală pe care o vom plăti scump. Trebuie găsită o soluție, pentru că noi nu putem în 15 iunie să revenim la o normalitate totală. Trebuie să lăsăm această dorinţă ca la copii mici: ‘Vreau totul acum!’ Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm. Este vorba de o săptămână, două, trei”, a mai precizat secretarul de stat Raed Arafat.


Citește și:

Gabriela Firea, mesaj dur după ce a mers să voteze pentru alegerile locale! "Tinerii NU vor câinii nimănui la Primarie! Fără frați de interlopi"

Călin Popescu Tăriceanu, apariție rară alături de soție! Cum a fost surprins candidatul la Primăria Bucureștiului alături de nevasta cu 26 de ani mai tânără FOTO

Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

Imagini cu puternic impact emoțional! O copilă maltratează un cățel, aruncându-l în aer și învârtindu-l strâns cu lesa de gât!

Încă un adolescent snopit în bătaie de copii care au aceeași vârstă. Băiatul îi imploră să nu-l mai lovească: ”Vă rog să nu mai dați”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies