Alertă pentru șoferi! Ce riști dacă faci asta la volan? Legea tocmai a fost promulgată

Șoferii nu mai pot folosi telefoanele mobile atunci când se află pe drumurile publice, spune legea promulgată vineri de Klaus Iohannis.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Alertă pentru șoferi! Ce riști dacă faci asta la volan? Legea tocmai a fost promulgată
șofer

Lege promulgată: Fără telefon mobil la volan

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia conducătorii auto nu mai au voie să folosească telefoanele mobile atunci când se află în timpul deplasării pe drumurile publice. Excepţie fac cele prevăzute cu dispozitive tip ''mâini libere''.


In articol:

Ordonanţa Guvernului nr. 11/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevedea că, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Citeste si: O italiancă, medic rezident la Arad, l-a impresionat pe ministrul sănătății: „Dacă aș ceda la primul obstacol, ar însemna că munca de medic nu e pentru mine”

Citeste si: Sistemul medical din România, la un pas de colaps. Încă 18 cadre medicale de la spitalul Victor Babeș din Capitală, depistate cu COVID-19

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Încă două decese provocate de coronavirus în România. Bilanțul se ridică la 118

Legea a fost modificată de Camera Deputaţilor prin introducerea prevederii potrivit căreia "conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere". De asemenea au fost modificate două texte din ordonanţă, în sensul permiterii autobuzelor de a circula, în regim de urgenţă, pe calea de rulare a tramvaiului.

Astfel, potrivit textelor, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni "nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul, cu excepţia conducătorului de autovehicul destinat transportului public de persoane prin servicii regulate, de a lăsa liber tramvaiul la apropierea acestuia, când drumul are o singură bandă".

Alertă pentru șoferi! Ce riști dacă faci asta la volan? Legea tocmai a fost promulgată
poliția

De asemenea, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni "nerespectarea obligaţiei de către conducătorul vehiculului, cu excepţia conducătorului de autovehicul destinat transportului public de persoane prin servicii regulate, de a circula pe un singur şir, indiferent de direcţia de deplasare, într-o intersecţie în care circulă şi tramvaie şi de a lăsa liber traseul tramvaiului atunci când spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două şiruri"

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

ROventura – calatorie fantastica la Cheile Bicazului si Lacul Rosu

Iohannis, mesaj ferm pentru românii din Diaspora. „Este imperativ!”

Bianca de la Puterea Dragostei, mesaj deznădăjduit: ”Se termină emisiunea, eu ce fac?”

Americanii au obtinut un potential vaccin impotriva COVID-19. Vaccinul, sub forma unui plasture

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies