"Alertă Răpire Copil", sistemul sprijinit de Facebook și în România. Facebook va colabora autoritățile în cazurile de copii răpiți sau dispăruți

"Alertă Răpire Copil", sistemul sprijinit de Facebook și în România începând de miercuri, 1 iulie 2021.

Autor: Ioana Stan

In articol:

"Alertă Răpire Copil" este un sistem de alertă pentru a sprijini autoritățile să găsească copiii dispăruți sau răpiți.

"Alertă Răpire Copil", sistemul sprijinit de Facebook și în România

Facebook va colabora autoritățile în cazurile de copii răpiți sau dispăruți
"Alertă Răpire Copil", sistemul sprijinit de Facebook și în România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Avertizări sumbre de la OMS! Europa se va confrunta cu un nou val al pandemiei de coronavirus

"Alertă Răpire Copil" este un mecanism care se declanșează în cazurile de copii dispăruți și viața cărora ar putea fi pusă în pericol. După ce se declanșează acest mecanism "Alertă Răpire Copil", anunțul apare în News Feed la persoanele care sunt în lista celui care apelează la acest sistem. Ulterior, oricine ar vreo informație anunță Poliția.

Un astfel de mesaj venit prin declanșarea alertei poate face diferența în primele 24 de ore între un caz rezolvat cu succes sau o misiune eșuată. Cu un singur click alerta cu un copil dispărut sau răpit ajunge într-un timp extrem de scurt la mii de utilizatori care se află în locul unde s-a petrecut răpirea și totodată la alte milioane de utilizatori prin distribuirea mesajului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, cerere neașteptată pentru Anamaria Prodan: „Mi-a cerut să renunț la numele lui de familie”- bzi.ro

Orice persoană care are un cont de Facebook va primi mesajul automat cu detalii despre copilul răpit sau dispărut. Postarea conține un link către pagina Poliției Române în caz că cineva are informații despre respectivul caz.

Citeste si: Condiții de vacanță în Grecia. NU se testează toți turiștii care intră în țară. Eroare de traducere făcută de MAE provoacă haos. Testarea se face aleatoriu, nu obligatoriu

România este cea de-a 24-a țară din lume care colaborarea cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți

"Alertă Răpire Copil", cum funcționează mecanismul
Un copil răpit ar putea fi găsit cu ajutorul mecanismului "Alertă Răpire Copil"[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Noi schimbări de la 1 iulie pentru români. Statul nu mai decontează şomajul tehnic

“Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat”, se arată într-un comunicat.

”Atunci când un copil este dat dispărut, orice minut contează. Acest sistem nou de alertare va oferi informațiile corecte persoanelor potrivite, la momentul potrivit. Sperăm ca acest parteneriat să reunească mai repede copiii răpiți cu familiile lor.”, a declarat Emily Vacher, director al Facebook.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O fetiță de 5 luni a murit în urma infectării cu virusul COVID-19. Mama micuței, devastată de durere: "O puteam pierde în orice moment"

O mamă a filmat pe ascuns bona copiilor ei și ce a descoperit a lăsat-o fără cuvinte. Nimeni nu se aștepta la asta

Amenzi de până la 2.000 de lei pentru cei care împiedică alăptatul în spații publice! Legea a fost promulgată azi de președintele Iohannis

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Minunea de la Dumnezeu care s-a întâmplat chiar acum: "Au fost uimiţi, foarte uimiţi!" (VIDEO)

DIVORT fulger showbiz! Erau cel mai frumos cuplu. Toata lumea este in stare de soc

Anunț-bombă despre Pfizer. Informația a fost confirmată oficial. Toată lumea trebuie să afle

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies