Alexandru Andries l-a umilit pe Ion Iliescu! Cantaretul a refuzat "Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler" primit de la politician! Vezi cum si-a motivat gestul

In 2004, Alexandru Andries a refuzat distinctia cu care fusese gratulat de presedintele de atunci al Romaniei.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

In ultimele zile ale celui de-al doilea sau mandat ca presedinte al Romaniei, Ion Iliescu a acordat, in decembrie 2004, mai multe distinctii oficiale unor nume mari din muzica romaneasca.

 Iata cum suna comunicatul administratiei prezidentiale, publicat in Monitorul Oficial pe 13 decembrie 2004: "Se confera Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, Categora B - Muzica" unui numar de 13 artisti. In ordine alfabetica, acestia sunt: Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Dan Bittman, Elena Carstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Mirabela Dauer, Dida Dragan, Stefan Hrusca, Angela Similea, Victor Socaciu, Vasile Seicaru".

Potrivit presei acelor vremuri, Andries a refuzat imediat distinctia, publicand patru zile mai tarziu un comunicat oficial in care isi explica gestul: "Domnule ION ILIESCU, Imi e imposibil sa accept ca aceeasi semnatura care se lafaie pe gratierea lui MIRON COZMA sa existe si pe distinctia pe care am auzit ca mi-ati fi acordat-o, intr-o avalansa de astfel de distinctii pe care le-ati oferit pe ultima suta de metri: de aceea refuz sa primesc de la dumneavoastra aprecierea oficiala a meritelor mele culturale - sunt convins ca cei care de mai bine de 20 de ani vin la concertele mele si imi asculta discurile, si nu numai ei, imi vor intelege gestul. ALEXANDRU ANDRIES, 17 decembrie 2004". 
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Pepe a fost șantajat pentru ca pozele nud cu Raluca să nu apară în presă

Se dau 800 de lei de familie. Cine va primi banii de luna aceasta? Guvernul a decis

Nu mai adăugați acest ingredient în clătite! Le strică mult gustul. Care este rețeta perfectă. Mulți greșesc în preparare

FOTO! Cum arata Alexandru Andries in tinerete! Marele artist a implinit acum doua zile 60 de ani si a sarbatorit cu un concert de zile mari!

Pentru prima data, Ion Iliescu nu a mai fost insotit la vot de sotie! Ce s-a intamplat cu doamna Nina?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies