Alexandru Rafila a spus când pandemia de COVID va lua sfârșit: ”Creșterea numărului de cazuri va mai dura zece zile”

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus va mai dura zece zile, susține Ministrul Sănătății. Când va lua sfârșit pandemia de COVID-19?!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Alexandru Rafila susține că vom depăși 40.000 de cazuri de COVID-19 săptămâna ce vine, însă are și o veste relativ bună, legată de faptul că această creștere va mai dura zece zile. Miercuri a fost înregistrat un număr uriaș de infectări cu coronavirus, mai precis 34.000. Apoi, numărul s-a stabilizat undeva în jur de 30.000.

Citeste si: Rafila, anunț în ziua cu record de infectări: „Suntem obligaţi să punem în aplicare certificatul!” Ce urmează acum în România?

”Miercuri am avut cel mai număr cel mai mare număr de cazuri înregistrate, 34.000. S-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână. Ne preocupă procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive. Când vom asista la scădere a proporției de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile iau o turnură favorabilă”, a afirmat Rafila.

Citeste si: Minunea de la ATI. O fetiță s-a născut perfect sănătoasă, după ce mama ei a stat două luni intubată, având COVID-19

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În România încă circulă tulpina Delta, fiind multe cazuri grave internate. ”Unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. Pe măsură ce această tulpină va dispărea din circulație, pentru că Omocron este mai transmisibil, probabil că și cazurile mai grave se vor diminua.

Cred că în circa 10 zile vom intra pe un trend descrescător al acestui val”, a mai spus medicul. Alexandru Rafila consideră că nunțile vor putea fi reluate în luna mai, bineînțeles cu toate măsurile luate.

Alexandru Rafila a spus când pandemia de COVID va lua sfârșit

Alexandru Rafila a spus când pandemia de COVID va lua sfârșit

[Sursa foto: PixaBay]
 

Ministrul Sănătății, despre valul cinci

Ministrul Alexandru Rafila spune că măștile de protecție trebuie să fie folosite la tulpina Omicron, acestea fiind cel mai important element, pentru că sunt o barieră mecanică ce previne transmiterea bolii.

Cred că în luna martie o să putem să avem o discuție aplicată despre un calendar, pe termen mediu măcar, în așa fel încât să existe predictibilitate. Toată lumea își dorește predictibilitate. Cred că în martie, când vom avea elemente mult mai concrete în ceea ce privește evoluția pandemiei, putem să stabilim împreună un program. E o opinie personală, dar cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua. Probabil cu anumite limitări, nu știu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elementele de siguranță care înseamnă o oarecare distanțare sau în cazul unor evenimente publice utilizarea măștii”, a spus ministrul. De altfel, Rafila consideră că valul cinci va fi ultimul important din punct de vedere al sănătății publice.

Din păcate asistăm la reîmbolnăviri numeroase. Un studiu făcut în Anglia arată că există multe cazuri de reîmbolnăvire nu numai la persoanele vaccinate, ci și la cele care au trecut prin boală”, a mai spus Rafila.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rafila, anunț în ziua cu record de infectări: „Suntem obligaţi să punem în aplicare certificatul!” Ce urmează acum în România?

Minunea de la ATI. O fetiță s-a născut perfect sănătoasă, după ce mama ei a stat două luni intubată, având COVID-19

Spitalele de stat în care românii se pot testa gratuit pentru COVID-19. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care își doresc să fie evaluați medical?

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Informația serii din România: Armata e pregătită! Șeful Statului Major al Apărării a spus clar

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria nebunească deja vu

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies