Alexandru Rafila, anunț devastator pentru români: ”Vom vedea o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 după începerea şcolii”

Alexandru Rafila a dat un nou anunț despre situația cu care ne confruntăm la momentul actual. El a declarat faptul că numărul de cazuri de va crește după începerea școlii.

Distribuie pe:

Autor: A.R.


In articol:

Alexandru Rafila
prof. univ. dr. Alexandru Rafila

Situație dificilă în țara noastră, după ce numărul de cazuri de Covid-19 conuntinuă să crească în fiecare zi. Specialiștii nu au vești bune pentru români. De data aceasta, profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre o creștere a numărului de cazuri, iar acest lucru va avea loc după redeschiderea școlilor. 

Situație alarmantă în România

Dacă numărul de persoane infectate va scădea până la începerea școlilor, lucrurile vor putea fi mai bine de către Guvern. În schimb, dacă acestea vor continua să crească, situația se va agrava.

„Nu cred că a existat vreo ţară în care reîntoarcerea copiilor la şcoală să nu fie însoţită şi de o creştere. Dar acum sunt două elemente pe care le-aş discuta. Dacă până la începerea anului şcolar intrăm într-un trend descendent, să dea Dumnezeu să intrăm în următoarele trei săptămâni, atunci această creştere, dacă va fi controlată prin măsurile pe care reuşim să le luăm împreună.”, a declarat profesorul pentru Digi 24.

Citeste si: Breaking News. A fost ucis Maradona?! Acuzațiile care fac înconjurul Planetei - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Citeste si: Fiul lui Emi Pian, în stare gravă după ce și-a văzut tată murind! Aly a leșinat pentru că refuză să mănânce și să doarmă: ”Dumnezeule, cum poți să-mi faci așa ceva”

Citeste si: Se mărește familia Măruță? Gestul făcut de Pepe a fost sesizat imediat: ”Vine barza??”

Citeste si: De unde se îmbracă Livian de la Puterea Dragostei: fanii de streetwear ar putea lua lecții!

În plus, doctorul este de părere că nu doar Guvernul trebuie să se implice cu privirea la combatarea coronavirusului, ci este nevoie de implicare și din partea cadrelor didactice, dar și din partea părinților.

Profesorul a mai adăugat faptul că mai mult de jumătate din paturile de pe secția de Terapie Intensivă sunt deja ocupate.

”Nu o reuşească doar Guvernul, trebuie clar parteneriatul copii, părinţi, cadre didactice şi bineînţeles administraţie. În plus o să mai avem în creştere datorată începerii şcolilor, atunci sigur că problematica se va schimba, în sensul că va reîncepe presiunea asupra sistemului de sănătate, care oricum este în unele zone din ţară la limită, pentru că mai mult de jumate din paturile la terapie intensivă sunt ocupate”, a mai zis el.

 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anamaria Prodan este infectată cu noul coronavirus

Gata, îi dă AFARĂ! Ludovic Orban a spus clar: Este un lucru normal și firesc

Nu mai luați aceste medicamente din farmacii! Vă pot îmbolnăvi foarte grav! Avertisment de ultimă oră

Se mărește familia Măruță? Gestul făcut de Pepe a fost sesizat imediat: ”Vine barza??”

Puterea dragostei, 24 august: încă un conflict violent acaparează casa! ”Te aștept la hotel sau ne batem aici?”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies