Alexandru Rafila, declarații înfiorătoare despre numărul real al cazurilor de infectare cu coronavirus din România: „Probabil de cel puțin trei ori mai multe”

Alexandru Rafila spune că numărul persoanelor infectate cu coronavirus este mai mare decât numărul de persoane testate pozitiv până la această oră.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus este mult mai mare decât arată cifrele oficiale. Discrepanța ar fi cauzată de faptul că multe dintre persoanele care au contractat virusul COVID-19 sunt încă asimptomatice și nu știu acest lucru. În tot acest timp, ele pot, însă, să răspândească virusul.

„România are un număr mare de infectați cu noul coronavirus care nu prezintă simptome. Probabil de cel puțin trei ori mai multe decât numărul de cazuri care au fost diagnosticate. Probabil câteva mii de persoane”, a spus Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, conform dcnews.ro.

Citeste si: Anunț oficial făcut de Raed Arafat. Ce urmează în România după scenariul 4: „Dacă o ținem tot așa…”

Alexandru Rafila: „Vârful epidemiei va fi după finalul sărbătorilor de Paște”

Specialistul mai spune că trebuie să ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărălui de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, după sărbătorile de Paște.

„Vârful epidemiei va fi cam la o săptămână după finalul sărbătorilor de Paște. O să vedeți, într-un fel sau altul o să se adune familiile. Atunci o să nimerească din cele câteva mii de persoane asimptomatice sau cu simptome minore de care vorbeam și o să transmită membrilor de familie sau persoanelor apropiate boala, așa că s-ar putea să avem un număr mai mare de cazuri în jur de 1 mai”, a mai spus Alexandru Rafila.

”Eu sper să nu vină în țară un număr așa de mare. Dacă o să vină, să fie foarte disciplinate, să stea la domiciliu, izolate dacă se poate și de restul familiei, dar oamenii sunt de toate felurile. Unii consideră chiar un soi de bravadă faptul că sfidează măsurile autorităților, se adună în grupuri mari, fac petreceri. Deci, ce pot să spui despre un astfel de comportament?”, a mai aăugat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate