Alexandru Rafila, despre o nouă stare de urgență: „Dacă se vor lua măsuri...”

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre posibilitatea introducerii unei noi stări de urgență.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea


In articol:

Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a crescut și tot mai mulți români se întreabă dacă România va intra din nou în stare de urgență.

Citeste si: Virgil Musta, noi declarații despre respectarea regulilor la secția de votare! Cum vom vota fără să ne infectăm cu COVID-19?

Românii se întorc la starea de urgență? Ce spune Alexandru Rafila 

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie se arată îngrijoart de explozia cazurilor și spune că nu crede că românii vor fi neovoiți să stea din nou în casă ca la începutul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, el admite că este posibil să se ia unele măsuri în localitățile grav afectate de pandemie.

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Citeste si: Medicii sunt în alertă din cauza pacienților cu forme grave de COVID-19: „Formele sunt mult mai dificile și mult mai greu de...”

“În ceea ce privește măsurile care ar putea fi luate, eu sper să nu ajungem la situația anterioară, și dacă se vor lua măsuri, să se ia punctual pentru anumite zone sau localități sau anumite părți dintr-o localitate unde se înregistrează o transmitere comunitară intensă”, a declarat Alexandru Rafila.

România a intrat în starea de urgnță în data de 16 martie și a ieșit pe 15 mai, timp în care foarte mulți oameni au rămas fără locuri de muncă sau au fost plătiți cu mai puțini bani.

Citeste si: Mulți pacienți cu forme grave de Covid-19 nu mai răspund la tratament! Avertismentul medicilor

Profesroul Alexandru Rafila a mai explicat că nu știe care sunt scenariile Givernului pentru perioada următoare.

„Eu nu știu care sunt scenariile la nivelul Guvernului legate de o eventuală creștere a numărului de cazuri. Eu pot să vă spun că, în mod evident, numărul de cazuri a crescut, dacă comparăm cu ceea ce s-a întâmplat în perioada anterioară. Am trecut de la 1,200 de cazuri, media săptămânală, pe la 1,400 – 1,500 de cazuri, deci este o creștere de aproximativ 20% a numărului de cazuri”, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, potrivit Gândul.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Jador a cântat „La mulți ani” la o petrecere, iar imaginile au devenit virale! A falsat și a fost taxat dur: „A stricat ziua omului”

Cand a aflat, de fapt, Bianca Comănici de relația lui Livian: „Am știut din...”

Dieta lui Helen Hunt, cu care a uluit planeta. Cum slăbește mâncând orice și fără să meargă la sală. Vedeta arată perfect la 60 de ani

Fierul și mașinile din curtea lui Gheorghe Dincă au fost scoase la licitație! Cu cât s-au vândut obiectele

Curs valutar BNR, pentru 22 septembrie 2020! Dolarul a început ziua cu o creștere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies