Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: „Ar putea să țină o perioadă de circa șase săptămâni”

Alexandru Rafila a vorbit despre durata valului trei al pandemiei de coronavirus.

Alexandru Rafila
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Teritoriul României se confruntă cu o creștere fără precedent a pacienților infectați cu COVID-19. Alexandru Rafila este de părere că valul al treilea al pandemiei de coronavirus ar putea dura aproximativ șase săptămâni. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății speră să intrăm într-un trend descrescător. Mai mult, medicul parlamentar susține că cifrele reale ale pandemiei nu sunt cunoscute.

Citeste si: Alexadru Rafila face anunțul momentului! Pacienții infectați cu COVID-19 trebuie să se ferească de aceste medicamente

„Suntem la 6.000 – 6.500 de cazuri ce sunt raportate zilnic. E o mare diferenţă. Ţări care au avut situaţia din ATI şi spitale similară cu a României din acest moment, raportau zilnic nu 6.000 de cazuri, ci raportau zilnic 18.000 de cazuri. Este în mod evident clar că cifrele nu sunt cunoscute. Eu nu pot să spun că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau 30 de zile”.

Citeste si: Oana Lis este în doliu. Tatăl vedetei a murit în Spania- bzi.ro

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila: „Estimarea este una personală”

În continuare, Alexandru Rafila precizează că estimarea este una personală. Potrivit spuselor sale, această estimare este legată de două elemente care sunt extrem de importante. Medicul este de părere că amplitudinea noului val de coronavirus va depinde foarte mult de modul în care autorităţile şi societatea se vor poziţiona. 

Citeste si: Se complică situația în procesul în care Arafat și Voiculescu sunt chemați să explice riscurile vaccinării anti-COVID! Dosarul, plimbat de la o instanță la alta! EXCLUSIV

Primul este testarea corectă şi identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o condiţie şi a doua condiţie, care din păcate in momentul de faţă reprezintă o mare vulnerabilitate, este lipsa parteneriatului dintre Guvern şi populaţie şi lipsa de încredere. O populaţie neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident nu va fi solidară cu aceste măsuri”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, ieșire la adresa ministrului Vlad Voiculescu: ”Dânsul nu face nimic, nu-și asumă nimic”

O femeie din Mehedinți a fost refuzată la vaccinare! I s-a spus că nu se deschide o doză doar pentru ea

Alexandru Rafila, declarații cu privire la vaccinarea profesorilor: ”Va întârzia, iar asta ar putea afecta revenirea elevilor la școală”

Horoscop Zilnic Miercuri 14 Aprilie 2021: Unii nativi ar putea experimenta stări tensionate și stresante, precum Racii

Vestea momentului despre pensiile din România! Acest lucru va fi obligatoriu. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Cărțile nu sunt scrise numai de oameni cinstiți. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies