Alexandru Rafila vrea testare gratuită împotriva COVID-19 pentru toți românii. Ce a declarat noul ministru al Sănătății

Declarațiile noului ministru al Sănătății referitoare la testarea gratuită împotriva coronavirusului!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, își dorește ca toţi românii să dispună de testare gratuită. Parlamentarul social-democrat, Rafila, a anunţat, nu după mult timp de la ocuparea funcției de conducere, care vor fi primele măsuri pe care le va aplica în calitate de ministru al Sănătăţii.

Citeste si: Alexandru Rafila este noul ministru al Sănătății în Guvernul Ciucă

Acesta și-a arătat interesul pentru extinderea testării anti-COVID şi introducerea certificatului verde "într-un moment în care situaţia epidemiologică o impune", precizând că va aplica o serie de măsuri, printre care testarea anti-COVID deoarece „noi testăm extrem de puţin în continuare”.

Citeste si: Marius Budăi conduce Ministerul Muncii în Guvernul Ciucă. Raluca Turcan rămâne pe dinafară

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Primul lucru pe care trebuie să-l fac este să mă întâlnesc cu organizaţiile profesionale medicale, să mă întâlnesc cu angajatorii, cu reprezentanţi din zona sindicală, astfel încât să luăm împreună măsurile necesare pentru ca oamenii din România să aibă acces rapid la servicii de sănătate, să putem să facem extinderea testării. Sunt foarte mulţi care sunt dornici să ajute la acest lucru. Noi testăm extrem de puţin în continuare.

Testarea este inaccesibilă, mai ales în mediul rural şi toate persoanele care se infectează să beneficieze de servicii medicale cât mai timpurii.

Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă sau ce s-a întâmplat, numărul acela enorm de decese s-a datorat în bună măsură prezentării tardive după 7-10 zile de evoluţie a bolii şi oamenii au ajuns într-o stare care era ireversibilă. Lucrul ăsta nu trebuie să se mai întâmple.

Nu este neapărat concluzia mea. E concluzia unei misiuni desfăşurate de OMS în România, aşa că avem argumente să milităm în acest lucru. Medicii de familii trebuie să fie partenerii naturali ai autorităţilor şi nu mai trebuie culpabilizaţi pentru tot felul de situaţii care sunt particulare care evident nu caracterizează corpul medical”, a declarat medicul Alexandru Rafila, în direct la RTV.

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

[Sursa foto: Captură YouTube]

Bilanț coronavirus, 15 noiembrie

Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.771.887 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.196 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  1.663.637 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.104 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 40 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Marius Budăi conduce Ministerul Muncii în Guvernul Ciucă. Raluca Turcan rămâne pe dinafară

Cine este Virgil Popescu, noul ministrul al Energiei

Cine este Bogdan Aurescu, noul ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Ciucă

Horoscop 5 Decembrie 2021: astăzi Fecioarele vor avea parte de o surpriză plăcută

Informația anului despre PFIZER! Veste fabuloasă pentru toți cei vaccinați. S-a confirmat

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este de nedescris. FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies