Dezvăluirile neașteptate făcute de un medic cardiolog despre alimentele pe care le consumăm frecvent și care ne pot îmbolnăvi.
Foarte multe alimente pe care le consumăm frecvent ajung să fie, de cele mai multe ori, toxice pentru organism. Specialiștii susțin că acestea pot provoca probleme grave de sănătate, care în timp ne-ar putea fi fatale. Iată de ce alimente trebuie să ne ferim, dacă ținem la sănătatea noastră!
Alimentele toxice pentru organism
În cadrul unui interviu recent, un medic cardiolog a făcut dezvăluiri neașteptate despre alimentele care ne otrăvesc organismul fără ca noi să știm.
De cele mai multe ori ajungem să le consumăm frecvent, însă este bine de reținut să începem să le evităm. Medicul susține că acestea favorizează apariția cancerului.
„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar.
Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a mărturisit dr. Cezar, scrie antena3.ro .
Pe următorul loc, domnul doctor plasează zahărul, iar mai apoi făinoasele. Acestea sunt modificate genetic de cele mai multe ori și astfel duc la inflamații în organism.
Foto ilustrativă
[Sursa foto: Pexels.com]
„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.
Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(...)”, a mai declarat dr. Cezar, scrie sursa anterior menționată.