
In articol:
- Ce aliment crește riscul apariției cancerului de colon
- Avertismentul OMS cu privire la alimentul care crește riscul de cancer de colon
Poate suna dur, însă, există alimente care, prin simpla consumare a celei mai mici cantități, riscă să ne dăuneze grav sănătății. Iată care este alimnetul despre care se spune că influențează creșterea riscului de cancer de colon!
Ce aliment crește riscul apariției cancerului de colon
Carnea roșie sau procesată, căci despre ea este vorba, deși are multiple beneficii pentru corpul uman, aceasta poate crește șansele apariției unui cancer intestinal. Iar aceste lucruri nu sunt doar vorbe și atât. Mai exact, potrivit dcnews.ro, dezavantajul major al cărnii procesate este confirmat de ultimele studii pe această temă efectuate de specialiștii de la Laboratorul de epidemiologie a cancerului de la Universitatea din Oxford. Astfel, studiile au fost realizate pe o jumătate de milion de participanți britanici cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani.
Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău
Cercetarea a fost condusă de echipa Doctorului Timothy J. Key, iar persoanele au fost puse să mănânce 76 de grame de carne roșie procesată pe zi, adică cantitatea dintr-un hamburger. Rezultatul a arătat că acești oameni au avut cu 20% mai multe șanse de a dezvolta cancer colorectal în comparație cu alte persoane care au redus cantitatea ingerată la o treime și care ar putea fi echivalentă
cu cea a unei felii de șuncă.Studiile mai arată că șansa de a dezvolta un cancer de colon a crescut cu 20% pentru fiecare 25 de grame de carne procesată, ceea ce înseamnă practic o fâșie de slănină.
Citeste si: Postul Paștelui 2022. Reţete de sarmale de post, fără carne
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Doctorul Key a ajuns și la o concluzie: „Rezultatele noastre sugerează, în mod concludent că persoanele care mănâncă carne roșie și procesată de patru sau mai multe ori pe săptămână au un risc mai mare de a dezvolta cancer intestinal decât cei care mănâncă carne roșie și procesată de mai puțin de două ori pe săptămână”, a spus acesta potrivit sursei menționate.
Despre acest subiect, însăși Organizația Mondială a Sănătății a dorit să puncteze câteva lucruri. Iată despre ce este vorba!
Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău
Avertismentul OMS cu privire la alimentul care crește riscul de cancer de colon
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu a rămas indiferentă în ceea ce privește pericolul provocat de carnea roșie. Așa că, aceasta a conchis în anul 2015 că există suficiente dovezi pentru a clasifica carnea procesată drept „cancerigenă pentru oameni”.
Totodată, carnea procesată a fost inclusă în grupul de cele mai periculoase substanțe pentru sănătate alături de fumul de tutun, alcoolul, plutoniul și aerul poluat.
Citeste si: Ce este "mâncarea viitorului". Au apărut în România tabletele care înlocuiesc mâncarea
Experții în sănătate au mai adăugat că fiecare porție de 50 de grame de carne procesată consumată zilnic, crește riscul de cancer colorectal cu 18%. Desigur, dacă este consumată pe o perioadă lungă de timp. „Pentru un individ, riscul de a dezvolta cancer colorectal din consumul de carne procesată rămâne mic, dar acest risc crește odată cu cantitatea de carne consumată”, a spus Doctorul Kurt Straif, șeful Programului de monografii IARC, citează dcnews.ro