Altar in memoria salvamontistilor care au fost prinsi de avalansa in Calimani! Oamenii au aprins zeci de lumanari – Foto!

Trei salvamontisti au fost surprinsi de avalansa, vineri, in muntii Calimani, in apropiere de Varful Pietrosu, judetul Suceava. Unul a scapat cu viata, altul a fost gasit decedat, iar cel de-al treilea inca nu a fost gasit.

Autor: G.G.

Doi barbati si o femeie au fost surprinsi de avalansa, vineri, in Muntii Calimani, in zona Gura Haitii. Acestia au vrut sa arboreze tricolorul pe Varful Pietrosu. Unul din cei tre salvamontisti a fost mai norocos si a scapat cu viata. Lucian a reusit sa sune la salvamont care au alertat serviciul 112. In cautarea lor au plecat zeci de oameni, salvamontisti, jandarmi montani si echipaje de medici.

Lucian a avut un ceas performant care indica pozitia cu exactitate si asa a reusit sa le transmita colegilor coordonatele si sa fie gasit la timp.

Dupa ore in sir de cautari, echipajele de salvatori au reusit sa o gaseasca pe Nathy Josse. Femeia a fost declarata moarta, dupa o ora de manevre de resuscitare.

Liviu Pandelea, al treilea salvamontist, n-a mai fost gasit, iar echipajele au intrerupt cautarile din cauza ninsorii abundente si a riscului de o noua avalansa.

Sucevenii au fost la sediul salvamontilor, situat in

Vatra Dornei, si au aprins lumanari. Acolo, chiar la intrare, oamenii au facut un mic altar cu lumanari, poze si icoane.


 

Citeste continuarea pe stirilekanald.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies