Ambasadorul SUA la Bucureşti, la recepția de Ziua Independenței: Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat joi, cu ocazia Zilei Independenţei, Statele Unite sunt dedicate să susţină relansarea economică a României şi să consolideze securitatea economică a României, ”Vă cer tuturor să credeţi în voi înşivă şi într-o Românie mai bună”, a afirmat diplomatul.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, la recepția de Ziua Independenței: Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României
Autor: M.B.

In articol:

Ambasadorul SUA la Bucureşti, la recepția de Ziua Independenței: Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României
Ambasadorul SUA la Bucureşti, la recepția de Ziua Independenței: Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României

”Eu şi preşedintele Trump vă mulţumim că v-aţi alăturat nouă pentru a celebra această zi. Menţinem aceleaşi principii şi valori care au fondat naţiunea noastră. Toţi oamenii sunt creaţi egali, au drepturi inalienabile, iar printre ele se numără dreptul la viaţă, la libertate şi la urmărirea fericirii. E mai important ca oricând să reflectăm asupra acestor principii”, a declarat ambasadorul SUA.

”Preşedintele Trump a spus că trebuie să spunem ce gândim, dar întotdeauna să urmărim solidaritatea. Atunci când SUA este unită este de neoprit. Familia mea a suferit din cauza comunismului, însă datorită femeilor şi bărbaţilor curajoşi care şi-au dat viaţa acum 30 de ani, m-am întors într-o Românie prosperă şi liberă”, a amintit diplomatul american.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, la recepţia de Ziua Independenţei: „Domnule ambasador, vă asigur că Statele Unite ale Americii vor avea mereu în România un aliat strategic şi un prieten ferm”

140 de ani de relații diplomatice bilaterale

El a subliniat că  luna trecută cele două state au sărbătorit 140 de ani de relaţii diplomatice bilaterale.

”Avem o viziune comună privind unitatea transatlantică. Astăzi relaţiile noastre sunt mai puternice ca niciodată. SUA rămâne dedicată să consolideze statul de drept în România. Ne-am unit forţele să luptăm cu COVID-19. Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României şi să consolidăm securitatea economică a României”, a subliniat Adrian Zuckerman.

Diplomatul a precizat că Statele Unite vor folosi toate pârghiile pentru a susţine statul de drept, combaterea corupţiei şi a traficului de persoane.

Vom avea acţiuni să sprijinim piaţa liberă. ” Preşedintele Ronald Reagan ne-a reamintit că putem persevera în perioade dificile. Mesajul său e mai valabil astăzi ca oricând. Cred în măreţia SUA, cred în măreţia României, cred în măreţia democraţiei, cred că un viitor mai bun este posibil şi sper ca oamenii să fie curajoşi, să apere democraţia. Vă cer tuturor să credeţi în voi înşivă şi într-o Românie mai bună. România nu are prieten mai bun ca SUA, iar Statele Unite nu au un alt prieten mai bun decât România”, a conchis Zuckerman.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vulpița și Mihai Trăistariu, față în față! Propunerea care i-a lăsat pe toți cu gura căscată: „Să vedem ce...”

Gina Pistol și Smiley nu mai locuiesc împreună! Ce se întâmplă în relația celor doi?

Drumul spre raiul grecesc trece prin iad! Românii au stat la graniță și câte șase ore

Horoscop Zilnic Sâmbătă 6 Martie 2021: TAURUL va putea să își asume anumite riscuri, fiind foarte sigur pe sine însuși și propriile forțe!

Anunțul momentului pentru milioane de elevi și profesori din România. Este oficial, se întâmplă de luni, 8 martie

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Exclusiv. Document CIA care aruncă în aer Arabia Saudită. Acuzații grave

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies