
In articol:
- 1. Alegerea sistemului de iluminat este cheia amenajării
- 2. Crearea unei alei deosebite îți va permite un acces facil
- 3. Alegerea și îmbinarea pieselor de mobilier necesită încadrare în spațiu
- 4. Materialele de amenajare pot schimba decorul
- 5. Decorațiunile potrivite sunt punctul final al amenajării
Perioadele de utilizare ale terasei, atunci când temperaturile sunt potrivite, sunt unele dintre cele mai frumoase momente pe care le poți experimenta. O casă cu terasa primitoare și o grădină amenajată deosebit reprezintă un ideal pe care merită să îl atingi. Dacă plănuiești să-ți amenajezi terasa într-un mod cât mai practic, dar și agreabil, astfel încât să te bucuri de confort, iată 5 secrete de care poți ține cont pentru a reuși în demersul tău..
1. Alegerea sistemului de iluminat este cheia amenajării
Sistemul de iluminat este un element cheie pentru o terasă primitoare, acel lucru care contribuie la relaxarea atmosferei și la crearea unui cadru ideal chiar și atunci când activitățile tale outdoor se prelungesc până seara târziu. Fie că amenajezi o terasă la curte sau pe bloc, îți recomandăm să folosești sisteme de iluminat eficiente, potrivite pentru spații expuse, cum sunt modelele moderne de aplice de exterior.
Acestea sunt rezistente la umiditate, dar și la fluctuații de temperatură, astfel că nu există riscul de a te supune unor accidente. De asemenea, chiar și instalația electrică va fi protejată. Pentru grădină, poți folosi felinare și instalații clasice sau cu încărcare solară.
2. Crearea unei alei deosebite îți va permite un acces facil
Poți opta pentru betonarea unei alei, pentru amenajarea ei cu pavele decorative, dar și pentru utilizarea unor elemente creative precum bucăți de gresie, piatră, marmură sau lemn pentru delimitarea zonelor de acces.
3. Alegerea și îmbinarea pieselor de mobilier necesită încadrare în spațiu
Dacă mobilierul este confortabil, poți spune că amenajarea terasei într-un mod primitor este pe jumătate realizată. Alegând și amplasând mobilierul corespunzător, vei obține un cadru relaxant perfect, chiar și atunci când petreci mai mult timp în acest spațiu. De exemplu, pentru o terasă închisă, poți opta pentru mobilier clasic și elegant.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
În cazul terasei deschise, îți recomandăm să optezi pentru mobilier de exterior care să fie rezistent la umiditate sau mobilier pliabil pe care să-l poți strânge cu ușurință la nevoie. Pentru ca terasa să fie un cadru cât mai primitor, este important ca aceasta să fie prevăzută cu suficiente locuri confortabile (canapele, fotolii, scaune balansoare de exterior, leagăne tip ou sau leagăne clasice).
De asemenea, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție pe o terasă închisă poți include în decor o masă de biliard, un televizor sau chiar un mic bar.
4. Materialele de amenajare pot schimba decorul
Este ideal ca materialele utilizate în amenajarea terasei să fie alese astfel încât să poți crea un decor armonios, plăcut din punct de vedere vizual. De exemplu, poți opta pentru piatră naturală sau pentru pardoseli rezistente la umiditate, într-o nuanță naturală de bej, pe care să o asociezi cu mobilier din lemn tratat anti umiditate.
5. Decorațiunile potrivite sunt punctul final al amenajării
Decorațiunile fac ca o terasă să fie mai caldă și mai primitoare, iar ele pot fi reprezentate de suporturi, țesături deosebite, tablouri sau alte elemente ce atrag atenția și se integrează bine în decor. Alegerea lor se face după ce ai stabilit în ansamblu proiectul de amenajare și ai încadrat cu succes în cadru finisajele și mobilierul.
Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro
În cazul unei terase mici te poți limita exclusiv la câteva decorațiuni de accent, minimaliste. Totodată, poți alege sisteme de iluminat în forme și culori interesante, o serie de țesături fine sau cu imprimeu deosebit pentru mobilierul de terasă ori pentru pernele decorative. În alegerea decorațiunilor, îți recomandăm să nu exagerezi și să te asiguri că ele se vor potrivi în peisajul stilistic amenajat.
Acum că ai aflat aceste 5 secrete de efect pentru o terasă primitoare, nu rămâne decât să construiești schița de amenajare a spațiului, să faci lista cu materialele și accesoriile necesare și să demarezi proiectul. Cele mai importante elemente dintr-o terasă primitoare rămân piesele de mobilier ergonomice și confortabile, finisajele, precum și sistemul adecvat de iluminare.
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/-OKp-rhSWE4