Americanii au obtinut un potential vaccin impotriva COVID-19. Vaccinul, sub forma unui plasture

Vaccin impotriva COVID-19 sub forma unui plasture?

Distribuie pe:

Autor: R.L.

potential vaccin impotriva COVID-19. Vaccinul, sub forma unui plasture


In articol:

O echipa de cercetatori de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Pittsburg a reusit sa obtina un potential vaccin impotriva noului coronavirus.

Este vorba despre un plasture de dimensiunea unui varf de deget. Specialistii americani sustin ca eficacitatea tratamentului creste daca este administrata sub forma unui plasture cu microace, asa cum este cel gandit de ei.

In testele efectuate pana acum pe soareci de lavorator, vaccinul ar fi produs anticorpi specifici COVID-19 in cantitati suficiente, spun cercetatorii, pentru a neutraliza virusul.

Vaccin impotriva COVID-19, sub forma unui plasture

Potentialul vaccin anti-COVID-19 este descris intr-un studiu publicat in jurnalul EBioMedicine de catre The Lancet.

"Aveam experienţă anterioară cu SARS-CoV din 2003 şi MERS-CoV din 2014. Aceste două virusuri, strâns asociate de SARS-CoV-2, ne învaţă că o anumită proteină, numită proteina 'spike', este importantă pentru inducerea imunităţii contra virusului. Ştiam exact unde să luptăm cu acest nou virus. De aceea este importantă finanţarea cercetării în domeniul vaccinurilor. Nu se ştie niciodată de unde va veni următoarea pandemie", a declarat unul dintre autorii studiului, profesorul Andrea Gambotto de la Universitatea din Pittsburgh.

Citeste si: China și SUA au declanșat războiul. Atacuri fără precedent. România este miza celor două puteri

Citeste si: Coșmarul unui român care este infectat de trei săptămâni cu Covid-19! Mihai spune că virusul i-a atacat sistemul nervos central, că suferă de un tip de epilepsie și că a rămas fără simțul mirosului!

Citeste si: Un milion de cazuri de coronavirus în întreaga lume. Bilanţul a depăşit 50.000 de decese

Candidatul la vaccin anti-coronavirus, denumit PittCoVacc, foloseste proteine virale obtinute in laborator pentru a construi imunitatea organismului. Acesta este modul in care actioneaza, de altfel, si vaccinurile antigripale actuale.

Citeste si: Nelu Tătaru anunță numărul persoanelor infectate cu coronavirus. Nou record în România

PittCoVac se prezinta sub forma unui plasture cu 400 de ace minuscule. Acele, din zahar, ajuta ca proteinele sa ajunga in piele si sa se dizolve acolo. Plasturele gandit de cercetatorii americani livreaza proteinele spike in piele, unde reactia imunitara este mult mai puternica, sustin specialistii.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate