WowNews logo WOWnews
Stories
novalue

Vedete

Andreea Raicu iti recomanda o reteta sanatoasa si rapida de spaghete! Uite cum sa le prepari

Andreea Raicu este adepta unui stil de viata sanatos si incearca pe cat posibil sa gateasca numai preparate care nu ingrasa si nu dauneaza organismului.

novalue
Ea a imprumutat o reteta de spaghete de la faimosul Jamie Oliver la care a adaugat condimentele preferate.

„Eu ador aceasta reteta a lui Jamie Oliver de spaghete cu sos de rosii. Nimic nu se compara cu sosul dulce si aromat de rosii proaspete si cu parfumul busuiocului! Este combinatia pe care as reitera-o la nesfarsit cand fac paste! In plus, daca gatesti pastele dupa aceasta reteta, sunt si mai sanatoase (uita de pastele cu carne si multe branzeturi, sunt foarte calorice!). Un alt truc este sa cumperi tot timpul paste integrale. Cele albe sunt lipsite de nutrienti si au si mai multi carbohidrati, care ingrasa” a scris Andreea pe blog.

Citeste si: Carmen Harra, despre finalul de an pentru Nicușor Dan. Ce spune data de naștere a președintelui: “Intră într-un an care nu îl ajută deloc, foarte dificil pentru el.” - kfetele.ro

Ingrediente (8 portii):

1 mana de busuioc proaspat

1 ceapa medie

2 catei de usturoi

1 kg de rosii coapte

ulei de masline

1 lingura de otet balsamic

sare de mare

piper proaspat

500 grame de spaghete uscate

15 grame de parmezan


Preparare:

Toaca busuiocul. Curata ceapa si usturoiul si taie-le marunt. Daca folosesti rosii proaspete, taie-le in bucati mici.

Pune o tigaie pe foc mediu si adauga o lingura de ulei de masline. Soteaza ceapa 7 minute, pana cand devine aurie si moale. Adauga si usturoiul, amesteca de cateva ori, apoi pune rosiile si otetul balsamic. Asezoneaza cu un praf de sare si piper si continua sa gatesti compozitia in jur de 15 minute, amestecand ocazional. Adauga busuiocul, redu focul la minunimum si lasa rosiile sa mai fiarba cateva minute.

Intre timp, fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cand pastele sunt gata, opreste o ceasca din apa in care au fiert si scurge-le. Pune spaghetele peste sos, adaugand un strop de apa daca e nevoie. Amesteca bine si serveste cu busuioc proaspat deasupra si cu parmezan ras.