Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, îndeamnă românii să se imunizeze împotriva COVID-19: ”Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale”

Andrei Baciu asigură românii că vaccinurile anti-COVID-19 sunt eficiente și împotriva noilor tulpini ale virusului!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, îndeamnă românii să se imunizeze împotriva coronaviruslui, susținând că toate vaccinurile protejează și față de noile mutații ale coronavirusului. Andrei Baciu le oferă asigurări asigurări românilor de faptul că serurile anti-COVID-19 existente pe piață protejează şi față de noile mutații ale virusului SARS-COV-2.

Citeste si: A apărut o nouă tulpină a variantei Delta. Mutația coronavirusului are efecte devastatoare asupra tinerilor

Vaccinurile ne protejează şi de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală The Lancet arată că persoanele imunizate (schema completă) cu serurile Pfizer/BioNTech şi Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus. Din păcate, în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS-Cov2”, este mesajul transmis de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii pe pagina sa de Facebook.

Ioana Mihaila
Ioana Mihaila[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Ministrul Sănătății, despre noua tulpină a coronavirusului

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre faptul că tulpina indiană a coronavirusului poate deveni predominantă în România.

Medicul susține că spitalele din țara noastră sunt pregătite pentru valul patru al pandemiei.

Citeste si: Ministrul Sănătății, avertisment cu privire la valul patru al pandemiei de coronavirus. Declarațiile făcute de Ioana Mihăilă despre noua tulpină de COVID-19

Ea (tulpina Delta – n.r.) este cu o rată de infectivitate mai mare decât celelalte tulpini circulante, conform estimărilor pe care asociaţiile europene le fac, durata până la care tulpina Delta şi rata de infectivitate a acesteia vor avea consecinţe nu este una foarte lungă.

Este vorba probabil de mai multe săptămâni sau mai puţine luni până când şi la noi tulpina Delta va deveni predominantă.

Coronavirus România
Coronavirus România[Sursa foto: PixaBay]

M-aş feri să dau o estimare exactă, pentru că există numeroşi factori care contribuie, aşa cum am văzut şi ce s-a întâmplat anul trecut pe perioada de vară, incidenţa a scăzut şi era un an în care nu am avut vaccinare, aşa cum vedem că se întâmplă în alte ţări, acolo unde există un procent mare de vaccinaţi cu două doze, cum este Israelul, incidenţa este ţinută sub control în continuare şi atunci cred că mesajul

pe care trebuie din nou să îl transmitem împreună este că avem şanse mari să trecem cu bine prin săptămânile şi lunile ce urmează, dacă ne vaccinăm.

Aşa cum am spus, noi suntem pregătiţi pentru oricare dintre posibilităţi. Am pregătit spitalele şi fluxurile din spitale, tocmai pentru a face faţă la o recrudescenţă a cazurilor de COVID. Suntem pregătiţi indiferent dacă această creştere va apărea sau nu sau dacă va apărea mai devreme sau mai târziu”, a declarat, sâmbătă, ministrul Ioana Mihăilă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vestea tristă pe care a primit-o o femeie care credea că tușește din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Mai are doar doi ani de trăit

Coronavirus în România, 20 iunie. Au fost despistate 53 de cazuri noi de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2

ONU, despre următoarea pandemie care amenință omenirea: „Nu există niciun vaccin care să o vindece”

Smiley îi interzice Ginei să revină la „Asia Express”? „Nu știu, mai vedem, mai negociem!”

BOMBA zilei despre PFIZER! Ce efect secundar are a treia doză

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

Cazul Caracal, dezvăluiri epocale. De ce nu se va afla niciodată adevărul

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies