Anunț de ultima oră! Lockdown total în România, după primele cazuri cu noile tulpini ale coronavirusului?! "Era de așteptat"

Raed Arafat a vorbit despre un posibil lockdown total în România.

Anunț de ultima oră! Lockdown total în România, după primele cazuri cu noile tulpini ale coronavirusului?! "Era de așteptat"
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Raed Arafat a vorbit, luni seară, despre un posibil lockdown total în România, după ce au apărut primele cazuri de infectări cu tulpina britanică, sud-africană și braziliană. 

Lockdown total în România?!?

Secretarul de Stat Raed Arafat a făcut primele declarații despre un posibil lockdown total pe teritoriul țării noastre, după ce au apărut primele cazuri de infectări cu diferite tulpini.

Se pare că medicul susține că totul va fi la nivel local, cum este și cazul Bucureștiului.

Citeste si: Campania de vaccinare, afectată de noile tulpini de COVID-19?! Ultimele declarații făcute de Raed Arafat

„În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor (la interior), teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție.

Au intrat în vigoare măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

La Timișoara, incidența este aproape 7,5. E clar că rata de răspândirea este mare în zonă, ducând la o presiune mare pe sistemul sanitar, soluția fiind de carantinare a Tmișoarei și a localităților limitrofe, așa-numitele dormitoarele ale Timișoarei, pentru că acolo sunt rezidenți cei care lucrează în municipiu”, a spus Arafat, la Antena 3.

În continuare, Arafat mai adaugă faptul că era de așteptat ca noile tulpini de coronavirus să ajungă și în România, atâta timp cât lumea călătorește. Totodată, medicul a mai adăugat faptul că vaccinul rămâne singura soluție optimă în situația de față.

Citeste si: Se va impune un lockdown total în România!? Raed Arafat, declarația momentului: "Ne confruntăm cu riscul răspândirii..."

„Era de așteptat (…) Dacă se călătorește, dacă lumea merge în concedii peste tot, era clar că vom ajunge să avem aceste tulpini în România. Unica metodă de control rămâne partea de protecție: mască, distanțare, anumite măsuri de limitare a răspândirii, cum s-a dispus la Timișoara.

Am luat măsuri pentru care am fost criticați: testele negative realizate în ultimele 72 de ore la îmbarcare în avioanele care vin din țările aflate în zonele galbene spre România (…)

Anunț de ultima oră! Lockdown total în România, după primele cazuri cu noile tulpini ale coronavirusului?! "Era de așteptat"

Vaccinul rămâne la soluția optimă. Este posibil să ajungem la alte doze de rapel, la fel ca în cazul vaccinului antigripal, pentru că apar mutații care necesită noile doze.

Vaccinurile reduc șansa de a face forma gravă a bolii dar continuăm și cu măsurile de distanțare și limitare a mobilității, până vom avea un număr mai mare de persoane vaccinate.

Problema este că aceste variante se răspândesc mai ușor și o persoană infectată poate infecta, la rândul ei, mai multe persoane (decât în cazul infectării cu tulpina dominantă în trecut).

Asta înseamnă cazuri mai multe într-o perioadă mai mică, ceea ce duce la creșrerea presiunii pe sistemul sanitar”, a mai spus Raed Arafat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

România, în lockdown de Paște?! Anunțul făcut de Rareș Bogdan

O nouă lovitură pentru industria HORECA! Restaurantele și barurile se închid din nou în mai multe localități din Ilfov

Efectele devastatoare ale tulpinii braziliene: „Ar putea reinfecta 60% dintre persoanele care au avut deja boala”

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

Anunțul momentului pentru cei cu CENTRALE TERMICE! Nimeni nu ar mai fi crezut așa ceva

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr și bogat, are tot ce își dorește”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies