ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Ministrul Educației a declarat ce se va întâmpla din toamnă cu elevii nevaccinați și cum se vor face ore în cazul în care vor apărea cazuri de Covid-19 într-o clasă

Sorin Cîmpeanu a declarat că nu este de acord cu continuarea cursurilor online și are încredere că orele se vor desfășura în format fizic.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut câteva declarații duminică seara despre noul an școlar și desfășurarea cursurilor din 13 septembrie.

Suntem în contact permanent și cu Ministerul Sănătății, și cu INSP, și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Când spun permanent este într-adevăr permanent.

Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure școlile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, școală cu prezență fizică pentru toți elevii.

Este nevoie de respectarea regulilor de protecție sanitară. Masca de protecție, această nouă tulpină nu îi mai ocolește pe cei tineri, mai apoi regulile de igienă respectate, aerisirea spațiilor de învățământ, distanțarea adecvată. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare. Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%) vaccinați și aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinați în proporție de peste 60%, mai mult decât dublu față de media națională .” a declarat Sorin Cîmpeanu într-o emisiune tv.

Cîmpeanu nu își mai dorește cursuri online
Cîmpeanu nu își mai dorește cursuri online[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Citeste si: O nouă formă de învățământ pentru elevii care nu iau bacul! Vestea dată de Sorin Cîmpeanu

Toate scenariile posibile vor fi publicate pe 3 septembrie

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că toate scenariile după care se vor desfășura cursurile din noul an școlar vor fi publicate în ordonul comun, după data de 3 septembrie.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu face anunțul! Ce măsuri se impun în unitățile de învățământ după vacanța de Paște: „Am solicitat redeschiderea scolilor...”

Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit.

Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat. Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește dinc e în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid dar este nevoie de o soluție.

Mai avem încă două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică. Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vomface public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane d eelevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie. În privința testării discuții sunt doar pentru cei care prezintă simptome. Teste sunt suficeinte cu siguranță. ” a mai precizat Ministrul Educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației s-a răzgândit. Cum se vor desfășura orele și ce trebuie să știe toți elevii

Ministrul Educației a făcut anunțul! Școala va începe pe 13 septembrie, cu prezența fizică pentru toți elevii

Lucrările de la Evaluarea Națională vor fi corectate electronic de anul viitor. Ce a declarat Sorin Cîmpeanu?

Horoscop Zilnic Luni 18 Octombrie 2021: Săgetătorii au o zi plină, Taurilor le recomandam azi să nu intre în discuții financiar

Bombă despre vaccinul Pfizer! S-a aflat adevărul. E vorba de cel mai periculos efect

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Alertă! Liviu Dragnea anulează căsătoria cu Irina Tănase. Ea a vorbit prima: E urât

Ana Muntean, „amanta lui Ciprian Marica”, dezvăluiri inedite despre relația cu fostul fotbalist: „Nu am niciun fel de regret”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies