Anunț important pentru șoferi! Schimbări majore pentru amenzile de circulație

O schimbare majoră a fost anunțată în privința amenzilor de circulație.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

O schimbare majoră are loc în privința amenzilor de circulație, fapt ce îi vizează pe șoferii din România. Astfel, mai mulți deputați PSD au propus ca procesele verbale să fie contestate pe raza unde are domiciliu contravenientul, și nu unde a fost constatată fapta.

În prezent, dacă dorești să faci o constatare verbală, o poți face doar la Judecătoria din zona unde a avut loc fapta respectivă.

Citeste si: "Nadia Comăneci a murit într-un teribil accident"! Anunțul care a șocat întreaga Românie! Soțul gimnastei a încremenit când a aflat știrea falsă

„În cazul amenzilor de circulație, dacă un conducător auto care locuiește în Constanţa primește o astfel de amendă la Satu Mare îi va fi foarte greu să o conteste şi să se apere eficient în instanţă. Transmiterea plângerii prin poştă şi judecarea cauzei în lipsă nu reprezintă, în mod necesar, o apărare eficientă. De asemenea, în cazul șoferilor care circulă mult cu maşina în interes de serviciu sau care merg în vacanţă şi primesc amenzi în mai multe judeţe, posibilităţile de contestare pe care le are conducătorul auto sunt mult îngreunate şi diminuate”, explică iniţiatorii necesitatea modificării legislaţiei, conform Libertatea.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: