Anunt negru pentru pensionari! Toti romanii vor fi afectati

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Informatii noi despre Legea Pensiilor, care afecteaza toti pensionarii.

Milioane de pensionari din România sunt umiliţi în condiţiile în care, potrivit avocaţiilor, nu primesc toţi banii pe care îi merită, din cauza problemelor care apar la calculare. Asfel, pensiile nu includ adesea orele suplimentare, al 13-lea salariu, weekendurile lucrate şi primele încasate.

De cele mai multe ori, pensionarii nu se pot bucura de drepturile sociale depline din cauza faptului că dovedirea nedreptăţilor comise de către casele de pensii este greu de dovedit iar procesele se pot întinde la nesfârşit. Birocraţia excesivă, criza de personal şi contradicţiile din lege sunt cele mai mari probleme în acest sens, potrivit unei anchete publicată de stirileprotv.ro.

Noi informatii despre Legea pensiilor! Documentul ar urma sa ajunga la analiza parlamentarilor in luna iunie, pentru ca dezbaterile pe un proiect asa amplu dureaza saptamani in sir. Este foarte posibil ca proiectul sa nu fie adoptata in aceasta sesiune, ci in toamna. In aceasta situatie, majorarile de pensii ar putea fi aplicate cel mai devreme in anul 2019.

Mai mult, majorarile nu se pot aloca din prima, ci esalonat, asa cum s-a intamplat cu legea salarizarii.

Specialistii spun ca e este putin probabil ca legea sa fie dezbatuta in luna iunie si cel mai probabil va fi in atentia parlamentarilor dupa vacanta de vara.  Asadar, majorarea pensiilor ar putea fi aplicata abia in 2019 si se va face etapizat.

Potrivit sursei citate, aproape 3 milioane de bătrâni se confruntă cu problema pensiilor diminuate, din cauză că în procesul de calculare a pensiilor nu se ţine cont de diverse sporuri,  deşi vârstnicii au contribuit o viaţă întreagă.

Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a declarat că aude zilnic despre problemele pensionarilor care vin să îi ceară ajutorul.

”Nu li s-a trecut vechimea în munca la grupele de muncă, nu au fost trecuţi la categoria de muncă. Realitatea asta este: se fură pe capete, se fură pe capete!”, a declarat Gheorghe Chioaru.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate