Anunt oficial. Ministerul Sanatatii: Cat rezista COVID-19 pe plastic si inox, carton sau cupru

Ministerul Sănătăţii, anunt oficial: Covid-19 rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru

Distribuie pe:

Cat rezista COVID-19 pe plastic si inox, carton sau cupru


In articol:

Anuntul oficial al Ministerului Sanatatii. Cat rezista noul coronavirus pe suprafete. Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, 1 aprilie 2020, că noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. ”Transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Studiu. Anuntul oficial al Ministerului Sanatatii. Cat timp rezista COVID-19 pe plastic si inox, carton sau cupru

Cate zile rezista coronavirus pe plastic. Cat rezista coronavirus pe carton. Covid 19 rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii, apreciind că ”aceste rezultate subliniază atât importanţa spălatului frecvent pe mâini, cât şi dezinfectarea suprafeţelor”.

Cat rezista COVID-19 pe plastic si inox, carton sau cupru

”După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Te poti plimba cu bicicleta in timpul starii de urgenta? La ce distanta de casa trebuie sa fie supermarketul de la care faci cumparaturi?

Citeste si: Inca 6 decese. Una dintre victime fusese externata din spital si a murit acasa. Bilantul: 92 de morti 

Citeste si: Directorul OMS, îngrijorat: În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul noului coronavirus. ”De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete”, a mai precizat Ministerul.

Infomaţiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020.

sursa: news.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate