Anunț șocant făcut de Raed Arafat: „Mâine vom avea peste 850 de cazuri noi de coronavirus”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut o proiecție a numărului de cazuri noi de Covid-19, care va fi raportat mâine de autorități.

Anunț șocant făcut de Raed Arafat. Șeful DSU: „Mâine vom avea peste 850 de cazuri noi de coronavirus”
Anunț șocant făcut de Raed Arafat. Șeful DSU: „Mâine vom avea peste 850 de cazuri noi de coronavirus”
Autor: Loredana Dobre

Anunț șocant făcut de Raed Arafat. Șeful DSU: „Mâine vom avea peste 850 de cazuri noi de coronavirus”
Anunț șocant făcut de Raed Arafat. Șeful DSU: „Mâine vom avea peste 850 de cazuri noi de coronavirus”


In articol:

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor de Interne a spus la Digi24 că sâmbătă, 18 iulie, numărul persoanelor infectate cu Covid-19 va trece de 850 de confirmați. Vineri seară, numărul de pacienţi noi înregistraţi în intervalul joi ora 18.00- vineri ora 18.00, potrivit datelor intermediare la care are acces şeful DSU, era de 866.

Raed Arafat spune că vom avea zile cu peste 1000 de cazuri noi de coronavirus raportate de autorități, dacă numărul cazurilor noi de Covid-19 nu va scădea. 

Nu mai sunt paturi libere ATI în spitalele Covid din București

Șeful DSU a anunțat vineri seară că în spitalele COVID din București nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă. Printre soluţiile pe care le au la dispoziţie se numără transportul pacienţilor la spitale din afara Capitalei şi dotarea de saloane ale unor spitale non-covid cu aparatura care există pe stoc pentru asigurarea serviciilor de terapie intensivă, a spus Raed Arafat. 

În situația în care nu este posibil să se amenajeze noi locuri în spitale, mai există şi soluţia unei unităţi mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital, a completat șeful DSU. 

Până în acest moment, peste 900 de infectați Covid-19 s-au externat pe semnătură din spitale, spune Raed Arafat. 

Unde se află singurul centru de tip drive-in pentru depistarea noului coronavirus

Numărul românilor care merg din proprie inițiativă să se testeze pentru COVID-19 crește de la o zi la alta. Sute de persoane parcurg sute de kilometri și așteaptă ore bune, în mașină, pentru a putea fi testați la singurul centru de tip drive-in pentru depistarea noului coronavirus. Acesta este amplasat în parcarea unui mall din București. 

Cât costă testul

Sute de români așteaptă ore bune până să le vină rândul.

Și nu pentru că aici testele sunt mai ieftine. Prețul analizei este de 390 de lei. Toți cei ajunși aici spun că nu au altă variantă.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Citeste si: Noua prezentatoare a emisiunii Puterea Dragostei a ajuns în Turcia! Primele impresii: ”Sunt de câteva ore aici și...”

Citeste si: A fost descoperit un nou simptom al coronavirusului. Medicii au explicat cum se manifestă acesta

Citeste si: Elena Merișoreanu, despre secretele unei căsnicii de durată: „M-a înșelat, dar nu i-am reproșat niciodată”

Timpul de așteptare al rezultatului e mult mai mic față de celelalte clinici la care nu am găsit nici măcar programare. Aici nu se face cu programare. Plecăm în vacanță în Grecia, sâmbătă. Sperăm să plecăm. Depindem și de rezultat”, spune o tânără, pentru Digi24.

Odată ajunși în fața centrului de recoltare un cadru medical, echipat la fel ca unul din secțiile de terapie, acolo unde se tratează bolnavii grav diagnosticați cu noul coronavirus, vine și recoltează probele din nas și din gât. Probele sunt trimise mai apoi la un laborator de analize.

„Avem o rată de pozitivare de 8 la sută”

Dr. Mihail Pautov, directorul general al centrului de testare, spune că pacienții pot veni fără programare și sunt testați în mașina proprie.

„Pacientul vine cu mașina, fără programare și este testat direct la el în mașină. Astfel este redus la minimum contactul între personal și pacient și invers – între pacient și personal. În momentul de față avem o pozitivare a rezultatelor de 8%”, a declarat dr. Mihail Pautov.

Pacienții primesc rezultatele pe mail sau prin telefon. Dacă o persoană primește rezultatul pozitiv, aceasta este sunată de unul din medici și primește indicații pentru a-și monitoriza starea de sănătate și a cere ajutor specializat.

Pe parcusul unei zile, vin chiar și 600 de persoane la acest centru de testare.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies