Anunţul cutremurător făcut de Anca Serea: "Matei a murit!"

Anca Serea a atras atenţia, printr-un articol tulburător pe blogul ei, asupra lipsei echipamentelor medicale din maternităţile din România. Ea a dezvăluit că mai mulţi bebeluşi au murit din cauza acestui lucru.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

fara descriere

„Noptile lungi de veghe, dar mai ales diminetile acelea indecise, intre vara si toamna, le-au apropiat. Una, sa-i lasam numele real, Ela, cu mainile caus, miscandu-si abia perceptibil buzele a rugaciune.

Cealalta, doctorul Adela, cu cearcane mai vechi si mai noi, ducand pe umeri povestile celorlati, mereu ale celorlati. Ela nascuse de patru zile, prin cezariana, un bot de om care cantarea putin mai mult de un kilogram.

Un kilogram si 125 de grame, i-au spus cu o precizie care i s-a parut atat de serioasa, incat rugaciunile ei erau simple: ”Mai da-i, Doamne, 10 grame. Inca 10 grame”.

Adela nu a vorbit cu ea primele trei zile, a indraznit abia in a patra dimineata sa ii puna mana pe umar, a imbarbatare: ”O sa fie bine. Au trecut zilele cele mai critice”.

Din experienta ei la maternitate, cei mai fragili copii pierd lupta pentru viata in primele trei zile, mai ales daca vin prin transfer si nu stau din primele minute in incubator.

Asa a fost cu Matei: 875 de grame de viata, ochi mari si toata disperarea mamei de a-l tine in brate, sa ii dea viata de la ea. Nu asta vrea orice mama, sa isi intareasca puiul, sa il apere, sa ii dea viata de la ea?

Matei a murit a doua zi dupa ce fusese transferat in maternitatea cu incubator. Daca s-ar fi nascut aici, poate prindea ziua a patra de viata si acum ar fi implinit, calculeaza Adela, exact doi ani si trei saptamani.

Matei a fost primul nou-nascut prematur pe care doctorul Adela l-a pierdut (…) Procedura este extrem de simpla şi nu costa nimic!”, a scris Anca Serea pe blogul ei.

Anca Serea creşte cinci copii. Ea are doi copii din căsătoria cu primul soţ, care a decedat, şi trei din actualul mariaj, cel cu Adi Sînă. Pe primii doi copii ai Ancăi îi cheamă David şi Sara, iar pe cei făcuţi cu Adi Sînă îi cheamă Noah, Ava şi Moise Petru.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate