Anunțul de ultim moment făcut de Gabriela Firea despre redeschiderea școlilor: „Sub nicio formă...”

Gabriela Firea a declarat că nu este de acord cu reluarea cursurilor față în față nici măcar pentru elevii care sunt în anii terminali.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Primarul Capitalei Gabriela Firea nu este de acord cu reînceperea cursurilor, considerând că se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale. Copiii nu vor putea respecta regulile de distanţare socială, se vor contamina, vor face forme uşoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor, avertizează Firea.

 „Sub nicio formă nu aş fi de acord cu reînceperea cursurilor! Dar cu toată tăria cred că ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine şi să privim cu respect spre ţările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, afirmă joi Gabriela Firea, care îşi prezintă şi argumentele. 

Citeste si: Ministrul Mediului: Joi va fi votată în Parlament o propunere legislativă privind interzicerea exportului de buştean

Gabriela Firea spune că elevii nu vor putea respecta măsurile de distanțare socială

Primarul General al Capitalei afirmă că elevii nu vor putea respecta cu stricteţe măsurile sanitare şi de distanţare socială şi că există riscul ca aceştia să transmită virusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor. 

„Copii cu mască de protecţie mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mişcă...e normal! De aceea sunt copii!  Am spus şi ieri, şi aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv!  Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele măsurile sanitare şi de distanţare socială. Se vor contamina, vor face forme uşoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”, avertizează primarul general. 

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

 Gabriela Firea mai susţine că ar putea apărea astfel o criză majoră, greu de gestionat. 

„Haideti să nu stricăm tot ce am obţinut cu eforturi imense până acum. Să protejăm în continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici! Se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atâţia profesori buni care pot contribui cu idei valoroase!”, declară Gabriela Firea. 

Declarațiile Ministrului Educației despre posibila redeschidere a școlilor 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţă că autorităţile vor lua o decizie privind reluarea cursurilor în şcoli, grădiniţe şi universităţi numai după o consultare cu specialiştii din domeniul sanitar şi spune că aceasta va avea la bază în primul rând grija pentru sănătatea preşcolarilor, elevilor şi studenţilor. Anisie afirmă că există două scenarii: unul conform căruia anul şcolar ar urma să se termine aşa cum a fost programat iniţial, iar al doilea care prevede prelungirea cu o săptămână a anului şcolar 2019-2020.

Citeste si: În plină pandemie, o bătrână de 73 de ani a sunat la 112 de foame. Reacția autorităților

Ministrul a precizat că decizia privind modul în care ar urma să se facă reluarea cursurilor va fi comunicată "în curând”, menţionând că a discutat cu ministrul Sănătăţii pe acest subiect, întrucât este nevoie să se facă o dezinfecţie de către Direcţiile de Sănătate Publică în fiecare şcoală, astfel încât copiii să nu fie supuşi riscului de contractare a virusului.

Citeste si: Mesajul Gabrielei Firea pentru bucuresteni: "Va implor, ramaneti acasa"

„Aşteptăm să vedem care este vârful, aşteptăm să vedem ce ne spun specialiştii din domeniul medical. (..) Am considerat că deocamdată este bine să nu-i alarmăm sub nicio formă nici pe părinţi, nici pe elevi şi să construim lucruri în aşa fel încât să ne gândim la sănătatea şi siguranţa copiilor”, a declarat ministrul educației, Monica Anisie.

Monica Anisie a spus că a fost contactată de părinţi care i-au spus că au copii cu diverse boli şi pe care nu vor să îi trimită, deocamdată, la şcoală, de teama că s-ar putea îmbolnăvi.

"Lucrurile se schimbă de la o zi la alta şi nu putem avea certitudini ce se întâmplă în scurt timp”, a spus Anisie.

Sursa: News.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cum se transmite COVID-19. Dr. Streinu Cercel: "Acest virus parsiv se ascunde in praf"

Bucureștenii, testați pentru coronavirus din data de 30 martie. Adrian Streinu Cercel: „188 de persoane cu Covid-19 în Bucureşti, cele mai multe în Sectorul 2”

S-a găsit tratamentul pentru coronavirus. De unde poate fi procurat. News alert

Fosta nevastă a actualului soț al Sandrei Stoicescu s-a recăsătorit! FOTO

Staful zilei, marți, 22 septembrie 2020. Berbecii, puși în fața unei decizii dificile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies