Anunțul făcut de Ludovic Orban în această dimineață: „Trecem la stare de alertă maximă!”

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 18 mai, la începutul Ședinței de Guvern, că se va trece la stare de alertă maximă.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Premierul Ludovic Orban a făcut noi precizări la începutul ședinței de Guvern din dimineața zilei de luni, 18 mai.  Prin adoptarea Hotărârii de Guvern instituită deja prin hotărârea Comitetului Național pentru situații de urgență, vom trece de la stare de alertă la stare de alertă maximă. 

”Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern, continuăm practic starea de la alertă instituită prin hotărârea CNSU, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă, la stare de alertă maximă,  pentru că legea ne oferă toate pârghiile şi instrumentele pentru a asigura respectarea regulilor pentru a proteja sănătatea şi viaţa oamenilor”, a declarat prim-ministrul României, Ludovic Orban.

”Am luat decizia de a organiza această şedinţă de Guvern pentru a decide instituirea stării de alertă în confiormitatea cu prevecerile Legii 55 , care intră în vigoare începând de astăzi. Exista temeiul anterior, stabilit de Ordonanţa 21, dar după intrarea în vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentariu, niciun fel de polemică referitoare la starea de alertă, pentru ca lucurile să fie clare, am luat decizia de a institui starea de aleră prin Hotărâre de Guvern”, a declarat şeful Executivului, adăugând că anterior a coinvocat Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că mai multe măsuri cuprinse în HG aferente stării de alertă trebuie apriobate la propunerea CNSU.

fara descriere

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie?

Ludovic Orban a declarat că se iau în considerare noi măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie, dar acest lucru va putea fi posibil doar în măsura în care răspândirea virului în rândul cetățenilor României va fi controlată.

„Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât şansa de a reveni la normalitate este mai mare. Pentru a putea adopta noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, trebuie ca în perioada aceasta măsurile pe care le-am adoptat să nu genereze o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate. Altfel, nu numai că nu putem lua alte măsuril de relaxare în continuare, ci să revenim asupra unor măsuri de relaxare”, a mai declarat Ludovic Orban.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate