Apelul disperat al unui medic: „Nu ne dăm demisia pentru că suntem lași, ci pentru că e sinucidere!”

Un medic a vorbit despre motivele care le fac pe cadrele medicale să-și dea demisia în plină pandemie de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Medicii din România au început să își dea demisia, după ce peste 350 de care medicale au fost infectate cu coronavirus. mulți i-au condamnat și i-au numit lași, alții au înțeles că pleacă pentru că nu au echipamente de protecție și riscă să se îmbolnăvească și să-i infecteze și pe cei dragi.

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Zalău a vorbit despre neajunsurile care îi fac pe medici să-și dea demicia în plină pandemie de coronavirus.

„Deși spitalele județene ar trebui să fie înarmate până în dinți în această perioadă, deoarece aici vin toate patologiile din toate comunitățile de lângă, acest lucru nu s-a întâmplat. Situația în toate județele a fost la fel ca la Suceava, doar că ei au fost ghinioniști fiindcă s-a mediatizat. În toate spitalele județene s-a continuat activitatea ca și cum nu a fost coronavirus. Fiecare spital județean, fiecare spital mic se descurcă pe cont propriu”, a declarat medicul pentru mainnews.ro.

fara descriere

Ludovic Orban se gândește la sancțiuni dure pentru medicii care demisionează în criza coronavirusului

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul analizează măsruile care vor fi luate împotriva medicilor care, de teama coronavirusului, demisionează. Una dintre măsurile luate în considerare este mărirea perioadei de preaviz, în care medicii își pot reconsidera decizia de a demisiona. Cea mai dură variantă luată în considerare de Guvern împotriva medicilor care demisionează în timpul pandemiei de coronavirus este interzicerea dreptului de liberă practică.

Citeste si: Palatul Cotroceni, iluminat în culorile drapelului italian, în semn de solidaritate cu Republica Italiană şi cu poporul italian

„Am mai auzit oameni care spun că medicii trebuie să fie sancționați pentru că își permit să își dea demisia. Noi ne facem datoria, dar să ni se dea echipamente. Nu ne dăm demisia că suntem lași, ne dăm demisia pentru că ni se pare sinucidere curată să ajutăm pe cineva fără a fi protejați în vreun fel. Ei vor doar să executăm ceea ce ni se spune, fiindcă altfel ne fac dosare, ne închid, vor să ne tragă la răspundere pentru niște lucruri care nu sunt normale. Demisia medicilor se dă pentru lipsa echipamentelor.  Nu am cerut sporuri, nu am cerut măriri de salariu, am cerut doar echipamente”, a mai spus medicul de la Spitalul Județean de Urgență Zalău

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate