Aplicația coronavirus. Cum poți afla dacă ai fost în contact cu o persoană infectată

China a lansat o aplicație care le permite oamenilor să verifice dacă prezintă riscul să aibă coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Cum poți afla dacă ai fost în contact cu o persoană infectată


In articol:

În China a fost lansată aplicația care detectează coronavirusul. Aplicația funcționează ca un „detector de contact apropiat” și le spune utilizatorilor dacă au fost în apropierea unei persoane care are sau este doar suspectată de virus.

Cum funcționează aplicația

Pentru a te putea înregistra este nevoie doar de un număr de telefon și un cod numeric personal. Apoi, utilizatorii pot solicita informații dacă au fost în apropierea cuiva infectat cu virusul ucigaș.

Citeste si: Cheesecake, prăjitura-minune. Rețeta fără coacere care te scoate din orice încurcătură

Citeste si: Mesajul straniu scris de Alex Bodi după ce Daniela Crudu a fost bătută de iubit: „De la prea mult bine o să vrea să-ți facă rău! Fiecare va primi ce merită la momentul potrivit!”

Citeste si: Un bărbat din Hunedoara, mutilat de o haită de câini. Urechile i-au fost mâncate

Aplicația a fost dezvoltatată de Guvernul chinez, în colaborare cu China Electronics Technology Group Corporation. Datele despre persoane au fost furnizate de autoritățile din sănătate și transporturi, potrivit BBC.

"În China și în toată Asia, datele nu sunt văzute ca fiind ceva de ascuns, este ceva care poate fi folosit. Cu condiția să fie făcute într-un mod transparent, cu acordul acolo unde este necesar. Din perspectivă chinezior, acesta este un serviciu cu adevărat util pentru oameni ... Este un instrument cu adevărat puternic, care arată cu adevărat puterea datelor folosite pentru a face bine", a declarat Carolyn Bigg, o expertă în tehnologie. stabilită în Hong Kong.

 Cum poți afla dacă ai fost în contact cu o persoană infectată

Guvernul chinez definește „contactul apropiat” ca persoanele care s-au apropiat de alți oameni infectați, de persoane care au fost suspecte de coronavirus sau alte cazuri confirmate, chiar dacă nu prezentau simptome la acea vreme. (Citeste si: Coronavirus. Peste 100 de morți doar într-o zi. Numărul total al deceselor depășește 1.000)

Aceste „contacte apropiate” pot fi:

- oamenii care lucrează împreună, împart o sală de clasă sau locuiesc în aceeași casă

- personalul medical, membrii familiei sau alte persoane care au fost în contact strâns cu pacienții și îngrijitorii lor

- pasagerii și echipajul care au fost pe avioane, trenuri și alte forme de transport cu o persoană infectată.

De exemplu, toți pasagerii aflați într-un avion cu o persoană infestată, primele trei rânduri de lângă această persoană, inclusiv echipajul, sunt înregistrați ca fiind contract strâns.

Cum a încercat o femeie din Wuhan, suspectă de coronavirus, să răspândească virusul

O femeie din orașul chinez Wuhan a fost acuzată că a scuipat în mod intenționat pe mânerele vecinilor, după ce clădirea în care locuiește a fost pusă în carantină. Peste 30 de persoane au fost diagnosticate cu virusul ucigaș, în complexul în care locuiește.

Femeia a fost prinsă datorită camerelor de filmat, în timp ce scuipa intenționat pe clanțele vecinilor. Poliția cercetează în acest moment cazul, potrivit presei locale. Femeia este suspectă că ar fi infestată cu virusul ucigș, care a ucis cel puțin 910 de oameni la nivel global.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate