Ardei umpluți. Rețeta rapidă și savuroasă

Ardei umpluți. Acest fel de mâncare este preferatul multor români. Combinația de carne cu legume nu are cum să dea greș niciodată.

Distribuie pe:

In articol:

Ardei umpluți. Rețeta rapidă și savuroasă

Vă prezentăm o rețetă rapidă și extrem de savuroasă de ardei umpluți, exact ca la mama acasă.

Ardei umpluți. Ingrediente:

  • 12 buc. ardei gras
  • 500 gr carne tocata -500gr
  • 100 gr orez
  • 2 cepe
  • 100 gr orez
  • 500 gr rosii proaspete
  • 50 gr sare
  • 15 gr piper
  • 100 ml ulei
  • 100 gr marar
  • 100 gr patrunjel

Ardei umpluți. Rețeta rapidă și savuroasă

Ardei umpluți. Mod de preparare

Se spală ardeii și se curăță bine de cotor și seminte, însă trebuie să aveți grijă să nu se spargă.

Tocam ceapa mărunt, după ce o spălăm și curățăm cu grijă.

Într-un vas separat se amestecă bine carnea tocată, ceapa, orezul, bulionul, sarea, piperul, mararul, patrunjelul.

Cu aceasta compoziție obtinută se umplu ardeii și li se pun capace din rondele de roșii, după care se pun într-o cratiță cu capacele în sus, după care se toarnă apa deasupra până sunt cuprinși. Apoi ardeii sunt introduși la cuptor.

Citeste si: Pârjoale moldoveneşti, reţeta savuroasă din bunici

Citeste si: Când e interzis să mănânci usturoi. Contraindicațiile usturoiului

Citeste si: Creier pane. Motivul șocant pentru care ar trebui să îl incluzi în alimentația ta!

Apoi, cât timp ardeii se gătesc, dăm roșiile prin robot și le călim în ulei. Compoziția obținută se toarna apoi peste ardei și se condimenteaza sosul cu sare și piper, în timp ce se continua fierberea.

Ardei umpluți se servesc calzi, cu verdeață tocată mărunt pe deasupra sau cu smântână.

Ardeii umpluți reprezintă un aliment preparat în bucătăria românească și cea moldovenească. Sunt de obicei preparați cu ardei grași ori gogoșari umpluți cu carne tocată (de obicei de porc), orez, ceapă, verdețuri și condimente. Uneori se servesc cu smântână sau iaurt.

Ardeii umpluți sunt gătiți vertical într-o cratiță cu apă. Ardeii umpluți se pot face și de post, înlocuind carnea din umplutură cu ciuperci, soia și legume tocate.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate