Are România resursele necesare pentru a produce un vaccin?! Dragoș Damian, Terapia: ”Tot ce există pe piața românească de vaccinuri este importat”

Un specialist trage un semnal de alarmă: România are nevoie de o fabrică de vaccinuri!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Lipsa vaccinurilor sau sincopele din lanțul de furnizare/import al dozelor de vaccin au devenit principala problemă la momentul actual, spun experții. În goana după un număr cât mai mare de români vaccinați, oamenii au o reticență referitoare la anumite seruri de imunizare împotriva infecției cu SARS-COV-2.

Citeste si: Familia unei paciente decedate de COVID face acuzații șocante la adresa spitalului! Se pare că bolnava a fost sedată și legată de pat. Cum se apără reprezentanții unității medicale

Aici intervine lipsa producției de vaccinuri în România. Dragoș Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, a declarat, în exclusivitate pentru Napoca Live, că țara noastră are nevoie de o fabrică de vaccinuri, care bineînțeles, va acoperi o gamă largă de vaccinuri, nu doar seruri anti-COVID-19.

Citeste si: Loredanei Chivu i-au „putrezit” fesele! Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei- bzi.ro

Indiscutabil, industria farmaceutică din România deține personal calificat care să facă față unei asemenea provocări. Există la noi în țară 60 de fabrici de medicamente care au și școli de pregătire a resursei umane pentru că mai ales despre acest lucru este vorba. Dar acesta nu trebuie să fie un proiect al industriei private din România.

Noi, Terapia, dacă am avea producție de vaccinuri la nivel de grup, dacă am avea tehnologia necesară, am fi trecut de mult la producția de vaccinuri.

Acesta trebuie să fie un proiect pentru statul și Guvernul român, de importanță strategică, la fel ca celelalte țări din jurul nostru să avem măcar o fabrică de vaccinuri, care, bineînțeles, nu va fabrica strict vaccinuri antiCovid, ci va acoperi o gamă largă de vaccinuri”, a precizat Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj.

Vaccinurile de pe piața românească sunt importate

 “ În acest moment tot ce există pe piața românească de vaccinuri este importat.

Dacă ești dependent ca stat 96% de importuri înseamnă că undeva pe traseu ai greșit. Nu este o linie prioritară, nu avem conducători cu viziune care să înțeleagă că industria farmaceutică și cea chimică sunt de rang strategic. Normal, pe lângă IT, automotive... Chiar și Uniunea Europeană spune că trebuie să ne reducem dependența farmaceutică și chimică de India și mai ales de China”, susține CEO-ul Terapia, Dragoș Damian.

Citește continuarea pe www.napocalive.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Olivia Steer și-a vaccinat copiii? Militanta anti-vaccinare a recunoscut: „Când am aflat toate informațiile...”

Imagini cutremurătoare de la mormântul lui Nelu Ploieșteanu! Familia, devastată de durere: "Mi-ai frânt inima. Nu mai pot..." EXCLUSIV

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății: „Sistemul medical este sub o presiune teribilă!” VIDEO

Horoscop Zilnic Vineri 23 Aprilie 2021: Ziua aceasta vine cu energie pozitivă, realizări și bucurii

Este doliu uriaș în lumea muzicii! A murit un artist de legendă. Milioane de oameni au ascultat melodiile lui

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

EXCLUSIV EVZ. Clotilde Armand şi-a măturat curtea palatului de 4 milioane de euro, din Bucureşti. Filmare de colecţie VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies